Dreptul asupra proprietatii- Primaria obliga proprietarii apartamentelor din blocul in curs de anvelopare , sa schimbe termopanele existente , acolo unde ele exista !
La termoizolarea unui bloc , exista obligativitatea de schimbare a termopanelor existente ( in cazul unui apartament proprietate personala )?
Multumesc anticipat .
Multumesc , intentionam sa fac aceste lucruri si doream sa ma asigur de legitimitatea actiunilor - pe scurt , daca noaptea mintii m-a subjugat sau nu !
@eugarizan: daca il asteptati pe presedinte sa va lamureasca , noi cu ce va putem ajuta ? nu avem de unde sa stim ce scrie in contractul cu constructorul/primaria etc....
Eu personal nu il astept pe presedinte sa ma informeze ca stiu ce i poate .... am spus ; nu este obligat sa prezinte proprietarilor / sa i instiinteze despre ce a semnat in acel contract ? pai eu cum o sa semnez ( probabil ) un document ca sunt dator pe lucrarea care s a facut adica acea cota de sa zicem 20 la suta daca nu cunosc ce a " negociat " cu primaria , sau si el semneaza fara sa stie ce .
Ar fi bine sa raspunda cineva care este mai in tema si a avut de a face cu asa ceva .
Revin cu aceasta problema pentru ca este de actualitate si de cateva zile " baietii " sau apucat de treaba si in blocu meu .
Au venit cu masuratorile si unde nu se indeplinesc anumite criterii adica daca nu ai termopan cum este prevazut in contract , jos cu el nu se pune problema cu cei care au ferestrele din lemn , iar daca doresti vreo " imbunatatire " adica un oscilo , plasa de tantari , trebuie sa platesti suplimentar , ce scrie in contract , care este pretul lucrarii si cat revine unui apartament ( macar cu aproximatie ) nu se stie ( de proprietari ) .
Am solicitat presedintelui in scris sa convoace adunarea generala extraordinara in acest scop , nici macar nu imi raspunde .
Daca poate cineva sa ma lamureasca cam cum stau lucrurile pentru ca aceasta reabilitare nu se face gratuit ( daca se facea gratuit sincer nu ma interesa ) ci cu contributia si a proprietarilor cu 20 % .
Si atunci vin cu o intrebare :
- Plata se face in functie de cota parte indiviza , dar ce facem cu cei care au facut " reparatii " in apartamente si cu cei care au boxe la subsol din constructie si nu au trecut acest lucru in actul de constituire a asociatiei ? pai unii au boxe de 3x3 m , cat o camera .
Pentru ca asa am inteles ca se reabiliteaza si subsolul si intreb :
- Nu trebuie cuprins in cpi si aceste boxe asa cum prevede art . 45 din HG 1588 / 2007 ?
Intreb acest lucru pentru ca cei care trebuie sa raspunda la aceasta intrebare nu vor sa raspunda , dar mai devreme sau mai tarziu poate vor raspunde , dar in fata altora .
Va multumesc .