avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere -clauze ( subinchiriere, termen)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere -clauze ( subinchiriere, termen)

buna seara sunt proprietarul unui magazin si azi am incheiat un contract de inchiriere cu urmatoarea clauza spatiul va fi folosit ca sediu social si punct de lucru pentru societate comerciala totodata spatiul poate fii subinchiriat catre terte parti. contractul l-am incheiat pentru 2 ani la aministratia financiara .intrebarea mea este daca domnul la care am inchiriat magazinul el mai poate subinchiria altcuiva si sa nu mai plateasca chiria ?sau in cel mai rau caz el sa inchirieze altcuiva pe o perioda mai mare decat am facut-o eu si daca nu mai plateste chiria lunara sa nu mai pot sa il evacuez?

Cel mai recent răspuns: niko26 , utilizator 11:40, 26 Octombrie 2012
In primul rand Dumneavoastra a-ti inchiriat unei societati un spatiu cu un termen determinat de 2 ani. Societatea respectiva, legal poate inchiria la randul ei spatiul pe maxim 2 ani, nu mai mult ( repet - LEGAL). In cazul in care nu va plateste chiria va trebui sa raspunda in instanta. iar in ce priveste ultimul aspect - daca sunteti proprietar si detineti un act de proprietate puteti evacua ori ce alta persoana fizica sau juridica care nu detine un astfel de act.
buna ziua va multumesc foarte frumos pentru raspuns acum sunt mai linistita ma gandeam ca am facut o greseala.sanatate multa va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ichiriere spatiu de catre o socitate straina maflov maflov Buna ziua, as dori sa stiu daca o societate straina poate inchiria un spatiu-apartament, si daca da, atunci poate sa-si faca o filiala si chiar sa ... (vezi toată discuția)
Ce articole de lege invoc in litigiul cu chirias pers. juridica care nu vrea sa plateasca, dar subinchiriaza? MateiSerban MateiSerban Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari a dat un spatiu spre inchiriere unei societati X. Aceasta a refuzat sa mai plateasca chiria si, conform ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)