avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune sau vise?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune sau vise?

In cursul anului 2011 am fost acuzat de o fapta penala de un politist zelos din alta localitate. Mai mult cu acea ocazie mi-a fost confiscat un aparat pe care l-am recuperat dupa mai bine de 16 luni. Procurorul mi-a dat o amenda administrativa iar prim-procurorul a mentinut decizia. In instanta am obtinut si anularea amezii iar decizia este definitiva. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot obtine despagubiri pentru cele 3 drumuri facute de mine in cealalta localitate? Pot obtine despagubiri morale pentru faptul ca numele meu apare in presa? Pot obtine despagubiri pentru faptul ca aparatul a stat in custodia lor si nu m-am bucurat de el?
Si daca da pe cine si unde sa dau in judecata ? Pe politistul zelos care a facut dosarul, pe ipj, sau parchetul respectiv? Cum imi sterg numele din ziare? Le dau o copie dupa solutie si ii rog frumos sa publice si o dezmintire sau cum ? Multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi citi randurile si pentru eventualele sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:38, 26 Octombrie 2012
puteti obtine daune morale si materiale (teoretic vorbind deoarece necesita probatoriu) insa chemati in judecata statul roman prin Ministerul de Finante.

desi aici exista o discutie in sensul de a sti daca anularea amenzii este echivalata cu o achitare sau exista alte motive ptr care a fost anulata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
Despagubiri gdpr - cum procedez? politist dezvaluie identitatea ... snipe1975 snipe1975 Despagubiri GDPR - cum procedez? Politist dezvaluie identitatea unei persoane care sesizeaza o masina parcata neregulamentar catre proprietarul masinii. Ala ... (vezi toată discuția)
Urgent Sorinmarin98 Sorinmarin98 Buna ziua cat dureaza pana vine o hartie de clasare al unui dosar in care alcoolemia a iesit 0,00mg in sange? Vreau sa plec din tara. Si procurorul nu a vrut ... (vezi toată discuția)