avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma 2 asociati- dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma 2 asociati- dizolvare

Buna ziua,

Sfatuiti-ma va rog, sunt asociat intr-un SRL, 50%-50% cu inca o persoana (el e si administrator). El a acaparat singurul punct de lucru pe care il avem (covrigarie), angajatul(prieten bun cu el) ii da toti banii incasati lui... eu nu beneficiez de nimic, am investit bani, timp si el are toate beneficiile.

Vad ca au reusit sa ia si 3 amenzi... nu stiu de la cine... sunt neplatite, cam 8000 lei.

Vreau sa cer in instanta dizolvarea acestei firme, am inteles ca se poate daca exista neintelegeri grave intre asociati.

Vreau sa ies din firma, dar nici nu vreau ca asociatul meu sa beneficieze de pe urma ei, mi se pare absolut normal... eu am suportat 80% din investitie. Nu mai vreau nimic din firma, nici bani, nici bunuri... activele cumparate... nimic, vreau doar sa sistez existenta firmei.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat pentru raspunsrile dvs.

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:23, 26 Octombrie 2012
E mai greu de dovedit povestea asta cu neintelegeri grave intre asociati, nu ati facut nimic pana acum decat pe vorbe......cu siguranta nimic scris, vreo convocare, etc. etc.
Firma are si sediul social expirat... a fost un comodat la socrii mei acasa care a expirat in 2011, am vazut ceva discutii aici in legatura cu situatii similare dar nu am inteles nimic concret.

Ma ajuta cu ceva aceasta situatie?(sediu social expirat) Pot specula aceasta situatie?

Expirarea sediului social este motiv pentru care Registrul Comertului poate cere dizolvarea societatii, insa este o procedura de durata, nu vi se poate preciza concret cand se va formula actiunea de dizolvare, adica au fost situatii in care cererea de dizolvare pe acest motiv a fost formulata la un an sau doi de la expirarea valabilitatii sediului social.
Cu privire la dizolvarea pentru grave neintelegeri intre asociati, pentru a avea sanse de reusita, este recomandabil sa urmati o procedura prealabila, respectiv, in calitate de asociat sa convocati A.G.A., sa cereti administratorului sa va prezinte situatia financiara si economica a societatii, sa va prezinte documentele acesteia etc. In cazul in care nu se dau curs demersurilor dumneavoastra puteti formula actiune in instanta pentru dizolvare pe temeiul gravelor neintelegeri intre asociati. Toate documentele prin care ati solicitat date si informatii despre activitatea societatii si la care nu vi s-a raspuns pot constitui probe care sa sustina cererea dumneavoastra.
am demarat procedura sugerata de dvs, am convocat AGA, am cerut doc. contabile... astept...

intre timp, m-am gandit sa depuna socrii mei actiune in instanta de dizolvare a societatii pt sediul social aflat la ei acasa, desi comodatul a expirat... motivand ca sunt deranjati de corespondenta pe care o primesc(destul de multe plicuri destinate firmei, pot aduce o sacosa plina pentru a dovedi) si ingradirea dreptului lor de a folosi propria locuinta ca sediu social pentru propria lor societate. Ar avea succes demersul lor?

Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
sergiugrig, utilizator
In principiu nu, pentru ca asociatul d-voastra ar cere termen pentru schimbarea sediului social la o alta adresa si atunci nu ati facut practic nimic decat sa radiati sediul social de la adresa socrilor si dansul sa il mute in alta parte !

Alte discuții în legătură

Vreau sa cer dizolvare srl- am calitate procesual activa? ContSters270481 ContSters270481 Buna ziua, Pot cere in instanta dizolvarea SRL-ului in care sunt asociat, acesta avand sediul social (expirat) la mine acasa? Contractul de comodar a ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata choco choco Am un SRL impreuna cu un asociat strain ( cu care nu mai tin legatura), firma are momentan activitatea suspendata si de fapt nu am avut activitate deloc. Am ... (vezi toată discuția)
Renuntare la a fi asociat intr-o firma sau dizolvarea ei din pozitia de asociat dan_fuior dan_fuior Buna ziua, In 2010 am deschis o firma impreuna cu un asociat. Asociatul meu este si administratorul firmei. In 2011 am suspendat-o. Acum asociatul meu nu imi ... (vezi toată discuția)