avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare la a fi asociat intr-o firma sau Dizolvarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare la a fi asociat intr-o firma sau Dizolvarea ei din pozitia de asociat

Buna ziua,
In 2010 am deschis o firma impreuna cu un asociat. Asociatul meu este si administratorul firmei. In 2011 am suspendat-o. Acum asociatul meu nu imi mai raspunde la telefon si as vrea sa renunt la firma: fie sa renunt la a fi asociat, fie sa dizolv firma.
Am cautat firma pe ONRC si este in stadiul Suspendat, dar expirat termenul de 3 ani.
Exista ceva solutii in cazul meu?
Multumesc.
Cu stima,
dan
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 12:55, 10 Septembrie 2014
Buna ziua,

Inainte de toate verificati actul constitutiv, solicitati convocarea printr-o scrisoare transmisa la sediul societatii, in atentia administratorului, indicand ordinea de zi propusa. Societatea trebuie verificata sub mai multe aspecte, chiar daca a fost suspendata a avut niste obligatii de indeplinit in acest timp...

Dizolvarea poate fi solicitata de orice persoana daca de exemplu, sediul, mandatul administratorului etc. nu mai sunt valabile, inclusiv de dumneavoastra poate fi solicitata dizolvarea ori, pe neintelegeri intre asociati.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez daca ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt asociat (40 %) si administrator (durata nedeterminata,puteri egale si ... (vezi toată discuția)
Srl fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp Analore Analore am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta: un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la ... (vezi toată discuția)