Au trecut mai mult de 2 ani de la decesul parintilor. Am inteles ca dupa aceasta perioada se impune o taxa marita. Ce demersuri si cheltuieli implica deschiderea succesiunii.
nu este vorba de o taxa marita. pe langa ceea ce ati fi achitat pt toata procedura succesorala, daca succesiunea se dezbate dupa 2 ani de la data decesului, statul percepe un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. in rest, ca succesiunea s-ar dezbate in ”2 zile ” de la data decesului sau 1 an , taxele ar fi aceleasi.
Ca sa deschideti succesiunea prin notarul public, trebuie sa va prezentati la un birou notarial din localitatea unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata cu actele de stare civila ale mostenitorilor, actele de stare civila si de proprietate ale persoanei decedate. Notarul va va comunica si taxele aferente. Fiind perioada mai mare de 1 an de la data decesului, veti plati in plus impozit de 1% aplicat la valoarea masei succesorale.
Succesiune
lupascu
Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)