avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mostenire

Au trecut mai mult de 2 ani de la decesul parintilor. Am inteles ca dupa aceasta perioada se impune o taxa marita. Ce demersuri si cheltuieli implica deschiderea succesiunii.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:39, 26 Octombrie 2012
nu este vorba de o taxa marita. pe langa ceea ce ati fi achitat pt toata procedura succesorala, daca succesiunea se dezbate dupa 2 ani de la data decesului, statul percepe un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. in rest, ca succesiunea s-ar dezbate in ”2 zile ” de la data decesului sau 1 an , taxele ar fi aceleasi.
Ca sa deschideti succesiunea prin notarul public, trebuie sa va prezentati la un birou notarial din localitatea unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata cu actele de stare civila ale mostenitorilor, actele de stare civila si de proprietate ale persoanei decedate. Notarul va va comunica si taxele aferente. Fiind perioada mai mare de 1 an de la data decesului, veti plati in plus impozit de 1% aplicat la valoarea masei succesorale.
impozitul se percepe daca succesiunea nu s-a dezbatut in primi 2 ani
Da, 2 ani...imi cer scuze, am gresit la dactilografiere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei succesiuni si ce taxe trebuie platite? Olivia Dumitriu Olivia Dumitriu Buna ziua, In urma decesului mamei, in urma cu 2 luni jumatate, urmeaza sa ma prezint la masa succesorala impreuna cu fratele meu. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)