avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 furturi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 furturi

Acum cv timp am spart un mag cu 1 prieten amandoi am primit 8 luni cu suspendare tipu nu s.a scurs si am fost prins cu 3 parfumuri in supermarket dosaru e la politie inca nu am dat declaratie, la ambele fapte am fost major ce sante sunt sa scap de puscarie?. mentionez ca inainte de prima fapta m-am imbolnavit am avut psihoza de la droguri si in momentul faptei a doua eram inca sub tratament....respectiv romparkin si rispolept prescrise de un psihiatru....pot sa spun ca baut si cu medicamete si.au facut o reactie adversa, ca nu eram responsabil de fapta? ast un rsp multumesc mult mult
Cel mai recent răspuns: mariusmanutd , utilizator 18:10, 31 Octombrie 2012
Daca se dovedeste ca erati in situatie de iresponsabilitate este posibil sa nu fiti pedepsit. Iresonsabilitatea este o cauza care inlatura caracterul penal al faptei - art. 48 Cod penal.
Fara avocat nu cred ca veti scapa de inchisoare.
Avocatul va trebui sa faca un mare efort ca sa va apere deosebit de bine.
Daca avocatul nu va sti sa va apere sau procurorul va fi necrutator nu veti scapa de inchisoare.
Starea de recidiva se sanctioneaza cu inchisoare cu executare daca ajungeti la instanta.
Singura sansa este sa aveti avocat angajat la urmarirea penala.
nu am materializat bunurile au fost recuperate de paza magazinului pana la iesire si-au recuperat nu exista plangere de la patron.....mai mentionez ca prietenul meu a fugit in italia avocatu e numai penru mine....stiu ca nu e frumos dar daca spun ca m-a obligat avand o dataorie la el ma ajuta cu cv?
Vorbiti cu avocatul.
El va apara si este responsabilitatea lui.
Este foarte complicata situatia pentru ca nu aveti justificare pt 3 parfumuri si nimeni nu o sa creada tot felul de aiureli.
Se va vedea pe camera cum s-a procedat.
Daca va era rapit copilul poate ca era altceva dar altfel nicio sansa.
Puteţi face menţiunea că vă aflaţi sub acel tratament. Nu se ştie însă dacă veţi avea şanse, deoarece trebuie efectuată o expertiză de specialitate, iar lipsa sau, dimpotrivă, prezenţa discernamântului la mometul comiterii faptei este o problemă nu foarte uşor s de stabilit. Delatfel, înţeleg că tratamentul respectiv a fost început chiar înaintea comiterii primei fapte şi il continuaţi şi în prezent. Atunci, când s-a judecat prima faptă nu aţi încercat să invocaţi lipsa discernământului datorată acelui tratament?
Trebuie să se stabilească dacă acele medicamente au ca efect secundar pierderea parţială a discernământului , diminuarea lui. Doar prin expertiză se poate stabili, a invoca pur şi simplu ceva în apărare nu înseamnă că nu trebuie să se şi demonstreze că a fost aşa.
Dacă nu vă veţi putea prevala cu susces de acest aspect, atunci , vă aflaţi în stare de recidivă postcondamnatorie şi , fiind o infracţiune săvârşită cu intenţie, este foarte posibil ca să se dispină revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei , executarea în întregime a pedepsei , care nu se va contopi cu pedeapsa pentru cea de-a doua infracţiune, ci se va cumula aritmetic.

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta? maria_87 maria_87 Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de ... (vezi toată discuția)