avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Program afterschool
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Program afterschool

Buna ziua,
Fac apel la cine are cunostinte in domeniu sa ma ajute cu procedura care trebuie urmata in legatura cu un program afterschool- acte ce trebuie intocmite atat de catre scoala cat si de catre profesorul care tine orele.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si imi cer scuze daca am postat in mod gresit subiectul.
Cel mai recent răspuns: alynaelena , utilizator 16:30, 28 Octombrie 2012
Puteti sa va infiintati un ong pe baza og 26 din 2000 actualizata privind asociatiile si fundatiile (asociatie de parinti la nivel de scoala) dar sa includeti si activitati pentru after school (acestea vor fi activitati aeconomice pentru respectiva asociatie) ca in exemplul de la adresa: www.avocatnet.ro/content/for...
In mare, trebuie sa formati grupul de membrii fondatori din parinti ai elevilor din respectiva unitate (minim 3 persoane care sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal).
Va intalniti si cadeti de acord printr-un proces verbal incheiat si semnat de cei prezenti, asupra formei statutului si actului constitutiv (dati cautare pe net la adresa [ link extern ]
si veti gasi model de statut) . Tot prin acest proces verbal desemnati persoana dintre membrii fondatori sau altcineva care sa va reprezinte si sa parcurga toata procedura de inregistrare la judecatorie si la finante a asociatiei.
Daca veti avea mai mult de 15 membrii fondatori va trebui sa aveti si un cenzor.
Cu aceste acte persoana desemnata va merge la un avocat iar apoi le va depune la judecatoria de care apartineti, cu plata a doua taxe.
Cand va iese hotararea veti merge la finante pentru a va inregistra si a primi codul fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
Buna ziua
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de instituire - persoana imputernicita Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Poate fi imputernicit cu efectuarea procedurilor de instituire a unei asociatii un consilier juridic neinscris in Colegiu? Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)