avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partial

Am mai pus intrebarea asta in interiorul altul subiect. N-am primit raspuns asa ca mai incerc in ca o data.

Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.
Stiuatia este in felul urmator:

Nascut noiembrie 1947. stagiu de cotizare 32 ani si 7 luni. fara a lua in considerare anii de facultate.
Problema mea este cu intelegerea tabelelor care se refera la varsta standard de pensionare. Conform anexei 3 din legea 19/2000, in perioada august 2005-noiembrie 2005 se puteau pensiona barbatii care aveau cel putin 62 ani si 8 luni si cel putin 30 ani si 8 luni stagiu de cotizatie. Nascut in noiembrie 1947 ma incadream la pensia anticipata partial, implinind in noiembrie 2005 varsta de 58 ani. Cel putin asa inteleg eu sa interpretez acea anexa.
Problema intervine in normele de aplicare ale legii, anexa 9 dintr-un ordin al carui nume nu-l stiu. Anexa care spune ca barbatii nascuti in noiembrie 1947 se pot pensiona cel mai devreme in perioada decembrie 2011-martie 2012, minus 5 ani ar veni decembrie 2006-martie 2007.
Mentionez ca m-am pensionat in februarie 2007.
Ma poate ajuta cineva explicandu-mi aceasta necorelare intre anexe?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:00, 20 Iunie 2009
Nae_2009 a scris:

Am 44 de ani. Sunt sudor de 25 de ani. As dori sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat. Explicatine conditiile acestei legi anticipate.

Datele oferite de dvs. sunt prea putine iar varsta pe care o aveti nu va permite sa beneficiati de pensie anticipata partiala.
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, am citit si parerile de mai sus, dar sunt nelamurit....
Am o ruda (femeie) care e nascuta in 1955 aprilie, are 36ani si 6 luni vechime, si a solicitat pensionare anticipata partial, a primit raspuns de respingere de la CNP pe motiv ca nu are 55 ani, cf anexa 9. Dar aceasta anexa se opreste in 1954. Cf anexei 3 se incadreaza la 58, 7-5=53,7 ani. Ce ma sfatuiti sa fac, daca depun contestatie, sau daca ma duc la Tribunal are vreo sansa de reusita? multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
wasabyfan, utilizator
Este alegerea dvs. daca investiti sau nu Tribunalul cu o contestatie. Litigiile avand ca obiect drepturi sau obligatii de asigurari sociale sunt scutite de taxa de timbru.

Mult succes! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc. Au existat cazuri similare (anexa 3 vs, anexa 9), care au avut castig de cauza la Tribunal?
Toti cei care s-au adresat Tribunalului Bucuresti cu o contestatie motivata pe anexa 3 a Legii 19/2000 au castigat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza varsta de pensionare? Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza varsta de pensionare, ma refer la tebelul din lege de unde tregem concluzia ca la ora actuala femeile pot ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de virsta cu reducere grupa a ii a de munca cind s-a beneficiat de reducerea corespunzatoare anilor lucrati in grupa. Abalasei Gh. Abalasei Gh. ce stagiu de cotizare se foloseste la calculul punctajului mediu anual: a a)cel in functie de data nasterii b)cel ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial andra carola andra carola buna seara! as dori sa imi spuneti daca mama mea, nascuta in 30 martie 1956, angajata in invatamant din 1 septembrie 1980, fara intreruperi in munca (doar ... (vezi toată discuția)