avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VÂNZARE CASÃ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VÂNZARE CASÃ

Am o întrebare vă rog,
ce acte trebuie să prezint eu cumpărătorului care vrea să-mi cumpere casa?
Poate să o cumpere fără ca eu să fiu prezentă, adică dacă eu îi trimit acte
xerocopiate prin email poate un notar pe baza lor să întocmească actul de
vînzare-cumpărare fără ca eu să fiu prezentă?:help:
Eu nefiind în țară și cumpărătorul cerîndu-mi acte doveditoare prin email, mi-e teamă să nu întocmească un act de vînzare-cumpărare la un notar cunoscut de el fără ca eu să fiu prezentă.Vrea o copie a cadastrului și o chitanță de la primărie că am toate taxele plătite la zi. Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:31, 26 Octombrie 2012
Nu se poate incheia un act autentic in absenta uneia dintre parti Decat prin procura autentica. Adica partea care nu este prezenta va da procura unei alte persoane sa o reprezinte la semnarea actului. Notarul nu poate intocmi Decat acte in conformitate cu legea!
Dvs trebuie fie personal sau prin mandatar sa prezentati la notar actele de proprietate on original pt a fi verificate, certificatul de atestare fiscala ca impozitele sunt platite la zi, intabularea pentru ca notarul sa scoata extras de autentificare de la Cartea Funciara pentru a asigura cumparatorul ca imobilul nu este grevat de sarcini, daca imobilul este apartament adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu aveti restante la intretinere si ultima factura ENEL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Revocare procura de vanzare sorinnedelcu sorinnedelcu Buna seara! problema mea este legata de revocarea unei procuri de vinzare a unui teren agricol la 2 zile dupa ce a fost autentificata la notar..in ziua x am ... (vezi toată discuția)
Pentru achizitionarea unui imobil la ce trebuie sa fiu atenta? NONIE NONIE Buna zuia tuturor.Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea unui imobil. As vrea sa cumpar un apartament intr-un bloc vechi de la ... (vezi toată discuția)