avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare apartament cu contract de intretinere in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare apartament cu contract de intretinere in vigoare.

Buna seara stimati membri ai acestui forum,

Am nevoie de un sfat cu privire la situatia pe care o descriu mai jos:

In anul 1997 tatal meu (vaduv) a cumparat un apartament prin contract de vanzare-cumparare.

Eu, fiul, am incheiat cu tatal meu in 1998 un contract de intretinere al acestuia conform procedurilor clauza fiind ca:
"Intru de drept in stapanirea apartamentului cu incepere de astazi, iar in fapt la data decesului tatalui meu, el rezervandu-si un drept de uzufruct viager pe timpul vietii sale."

Mentionez ca nu este contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager.

Mentionez totodata ca mai am si alti 4 frati si surori, 3 dintre ei stabiliti de mult in afara tarii, care mi-au dat acordul sa vand apartamentul, nefiind nici o problema de neintelegeri intre noi.

In prezent tatal meu are 93 de ani si sufera de Altzheimer si nu mai poate locui singur, de aceea l-am adus sa locuiasca cu mine acasa.

1) Data fiind situatia, in ce conditii as putea vinde apartamentul, avand in vedere ca tatal meu nu ar putea sa treaca o expertiza psihiatrica, pierzandu-si de ceva timp luciditatea.

2) In cazul in care nu exista solutie spre a vinde apartamentul, ar exista vreo piedica in a-l inchiria?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cu stima,

Virgil

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:16, 28 Octombrie 2012
In principiu, puteti inchiria apartamentul dvs., cu singurul amendament ca daca o persoana arata ca tatal dvs a fost scos din dreptul lui de uzufruct si face plangere puteti sa dati cu subsemnatul. Dar, puteti proba si cu faptul ca l-ati scos din apartament si l-ati luat in ingrijire.
I'l puteti Pune sub interdictie pe tatal dvs. Apoi sa mutati sarcina de pe apartamentul in cauza pe imobilul dvs si puteti sa vindeti apartamentul cu pricina fara nicio aprobare de la frati caci sunteti proprietarul acelui apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu uzufruct viager cristina09_aaa cristina09_aaa se poate vinde un apartament cu uzufruct viager? in ce conditii? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)
Acte apartament oanabeatrice oanabeatrice buna ziua.eu sant noua pe acest site si am si eu o intrebare care m-ar bucura enorm dak as avea si un raspuns pentru ea, deci va rog mult dak puteti sa ma ... (vezi toată discuția)