buna ziua.eu sant noua pe acest site si am si eu o intrebare care m-ar bucura enorm dak as avea si un raspuns pentru ea, deci va rog mult dak puteti sa ma ajutati, ajutati-ma.parintii mei si-au cumparat un apartament de 2 camere dupa ceva timp au divortat, si urma sa se faca partajul. mama nu a vrut sa-l faca deoarece a zis ca raman eu cu taicamiu in casa. eu sant casatorita si am un copil.problema e ca eu am investit f mult in acest apartament, dar taicamiu nu vrea sami treaca decat cu clauza iar mama vrea sami treaca fara nici o problema. imi este frica pentru ca eu mai am un frate care are deja casa lui, dar dak tata imi trece cu clauza imi este teama sa nu atace actul. ce sa fac? si cam cat m-ar costa actele? ce acte trebuiesc?va multumesc.oana
Buna ziua !
Puteti incheia si un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager sau cu clauza de intretinere. Daca contractul este un contract de vanzare cumparare, chiar cu clauza, nu poate fi atacat de fratele dumneavoastra, avand in vedere ca proprietar sunteti dumneavoastra, de la incheierea actului. Pentru a afla totul despre taxe , va sfatuiesc sa va adresati unui notar.
Cu stima !
va multumesc mult de tot pentru raspuns.o sa merg la un notar sa vad cam cat m-ar costa actele.dar vroiam sa va mai intreb ceva: daca parintii mei au divortat de 7-8 ani si trebuia sa faca partajul dar nu sau dus sa-l faca , este vreo problema?
In cazul in care nu s-a facut partajul, iar pe hotararea judecatoreasca de divort se face vorbire de asa ceva, inseamna ca apartamentul este in continuare considerat bun comun, prin urmare si tatal si mama dvs sunt coproprietari.
Daca mergeti la notar cu amandoi parintii, in calitate de vanzatori, o sa fie totul in regula :D
Prin uzufruct viager se intelege dreptul pe care il are o persoana, uzufructuarul( adica cel ce va vinde), de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar( adica dumneavoastra).