In cazul in care defaimez un inscris ca fiind fals din punct de vedere al continutului sau la data trimiterii sale fara a cunoaste persoana care a facut falsul acest lucru inseamna ca automat se declanseaza procedura de inscriere in fals ?
Are relevanta faptul ca inscrisurile depuse de parata nu sunt certificate pentru conformitate cu originalul desi au fost depuse prin intampinare ?
necertificarea unor copii ca fiind identice cu originalul, nu poate constitui un fals ori înscrie în fals, eventual, instanța le va respinge ori va cere certificarea părții care le-a depus.Numai dacă acele copii pot fi într-adevăr dovedite ca fiind false, partea interesată se poate înscrie în fals în acea cauză.Relevanța, adică importanța o are din punct de vedere juridic similar originalului și nu unui fals, depunătorul semnează pentru conformitatea copiei cu originalul : o declarație pe proprie răspundere precum că respectiva copie reprezintă originalul și nu ceva trunchiat etc Este o ”scurtătură” în a nu fi nevoit a autentifica actul la notar și a pierde timp și bani.
Referitor la inscrierea in fals ,daca parata retrage inscrisul defaimat acest inscris mai poate fi folosit ?
In aceasta situatie se mai declanseaza procedura de inscriere in fals ?
Si inca ceva ; nu am inteles daca defaimez inscrisul ca fiind fals din punct de vedere al continutului sau al datei trimiterii sale fara a cunoaste persoana care a facut falsul acest lucru inseamna ca automat se declanseaza procedura de inscriere in fals daca parata nu retrage inscrisul ?
1) întrucât NU cunosc în ce fel/mod ați ”defăimat” dvs. acel înscris, doar verbal în instanță și ați solicitat instanței să ia act și probabil i-ați învederat instanței că vă înscrieți în fals (doar ați arătat că e fals și instanța ”citea” cumva revista X iar dvs. vă susțineați pe mai departe apărarea când grefiera de ședință își verifica cumva ceasul) : a) ar trebui să solicitați studierea dosarului în sala de studiu a arhivei, prilej de a verifica poziția atât a dvs. cât și a instanței din cuprinsul ultimei Încheieri de Ședință ; b) înscrisul depus la dosar, constituie o probă a părții respective cu privire la ceva anume.Dacă partea renunță sau nu dar dvs. fiindu-vă de folos, vă puteți îndrepta împotriva înscrisului mai ales dacă în viziunea/considerentele dvs. este un fals (eu nu am de unde vedea un pretins fals).Fiind un fals care vă afectează, vă puteți înscrie în fals declarând verbal ori, în scris și făcându-i o critică scurtă și la obiect.Instanța va dispune cercetarea faptei, găsirea făptașului etc etc
2) nu era musai nevoie să cunoașteți și persoana, organele abilitate o vor găsi ;
3) ar fi de interes dacă dvs. ați putea defini cumva expresia ”defăimare”, am putea vorbi pe aceeași cale.Altfel, limba română este o limbă bogată în înțelesuri și nicidecum, o limbă rigidă, spre exemplu : germana.
Eu am cerut un document emis pe data de 17 august .
In fapt ,parata a depus la dosar un alt document cu un alt continut emis pe data de de 18 august dar sustinnand ca este cel de pe data de 17 august .
DA, parțial s-a clarificat problema totuși, e necesară studierea ultimei Încheieri de Ședință a instanței : ce anume oare a reținut instanța cu privire la documentul cerut de dvs și cel depus din ziua de ”18 . . . ” dar susținut ca fiind cel din ”17 august”.Pârâta, ar putea susține corect acel document a fi din 17 și doar ”purtând” data sau datat ”18 . . ” din greșeală ori așa ar fi . . . corect din punctul ei de vedere.Dvs., va trebui să demonstrați CONCRET că acel document e netemenic și nelegal, să convingeți instanța, că cel din ”17” avea un alt conținut ori se referea la cu totul altceva, dați un început de conținut din acel document instanței, arătați-i că în mod viclean, pârâta, se folosește de acel înscris ca fiind legal ca conținut, că intenționat face acea manevră diabolică profund vătămătoare drepturilor și intereselor dvs.Eventual, ați putea cere pârâtei, să depună toate actele ce fac obiectul speței și nu aiurea.
Ați putea învedera instanței că vă înscrieți în fals dacă pârâta acționează viclean : este un fals și să creți declanșarea cercetării penale împotriva pârâtei.Depinde ce va hotărî instanța, instanță . . . românească care . . .dar dvs. susțineți vehement aspectul de FALS a acelui document.
O nelamurire!
razvandicu
Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in fals
Raicu Raisa
Se poate depune inscrierea in fals odata cu cererea de expertiza grafica?
Care este documentul prin care se depune cererea de inscriere in fals in cadrul unui ... (vezi toată discuția)