avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare raport de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare raport de serviciu

Buna ziua! Sunt functionar public si azi tocmai mi s-a adus la cunostinta o decizie prin care mi se suspenda raportul de serviciu pe anul trecut pe perioadele de concediu medical. Mentionez ca anul trecut am avut 52 zile concediu medical neintrerupt si apoi inca 8 zile in alta luna. Mi s-a suspendat raportul de serviciu pentru 22 zile aferente primului concediu medical si pentru cele 8 zile din cealalta luna. Temeiul legal inscris in decizie e art 94 din legea 188, alin 1 lit.h. Am citit atat art.94 cat si 96 si din coroborarea celor doua eu asa am inteles ca, si aici va rog sa-mi precizati daca am dreptate:
se suspenda raportul de serviciu pentru functionarii care sunt mai mult de 30 zile in incapacitate temporara de munca prin emiterea unui act administrativ al conducatorului institutiei. In momentul cand functionarul se intoarce la servici, se emite o cu totul alta decizie de reluare a activitatii. Mie mi s-a inmanat o singura decizie datata ianuarie 2009 in care eram anuntata ca in perioadele de anul trecut cand am beneficiat de concediu medical, respectiv cele 22 zile si celelalte 8 s-a suspendat raportul de serviciu. Nu mi se pare corect nici faptul ca acum am luat la cunostinta de aceasta suspendare, nici suspendarea pe cele 8 zile de concediu mediccal din cealalta luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 2 Februarie 2009
S-a trezit mai tarziu dl. primar si incearca sa acopere o omisiune a sa de anul trecut.
In primul rand, aceasta decizie nu poate produce efecte retroactiv. Puteti sa o atacati in contencios si sa cereti anularea deciziei.
In al doilea rand, insa, aceasta decizie nu va aduce niciunfel de prejudicii. Din ce am inteles, decizia face in mod expres referire la perioade determinate in care a fost suspendat raportul dvs. de servici. Din aceasta rezulta ca in afara termenelor inscrise in decizie, raportul dvs. de servici este reluat, ceea ce este si corect.
In concluzie, decizia primita doar incearca sa repare o omisiune a primarului, fara consecinte asupra situatiei dvs. Va recomand sa nu intrati in polemici sau - mai rau - conflicte cu angajatorul pentru acest motiv, pentru ca nu merita.
Am inteles! Problema e cu alti colegi de-ai mei care din cauza suspendarilor repetate din anul trecut si din ceillalti ani ar fi beneficiat de avansare in treapta profesionala lipsindu-le acum cateva saptamani pentru acordarea treptei superioare de salarizare.
Nu era necesara emiterea unei decizii de suspendare! Ati fost suspendat de drept 22 de zile iar cele 8 zile, daca nu erau in continuarea perioadei, nu constituie suspendare de drept!
Decizia este ilegala!
Suspendarea raportului de serviciu se constata in cazurile prevazute la art.95 alin. (1) si la art. 94 alin. (1) din Legea nr.188/1999, precum si in alte cazuri reglementate prin legi speciale, respectiv se aproba in cazul prevazut la art.95 alin. (2), prin act administrativ al persoanei care are competenta numirii in functia publica.
Reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.

Legea prevede ca , raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, pe o perioada mai mare de o luna, in conditiile legii. Prin urmare, pentru cele 22 de zile trebuia sa se emita o decizie prin care se constata suspendarea de drept a raportului de serviciu.
Daca cele 8 zile (asa cum reiese din mesajul postat de catre dvs) nu sunt in continuarea celor 52 de zile de concediu medical, pentru acestea nu se emite decizie de suspendare ... emiterea unei astfel de decizii este nelegala si o puteti contesta la instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu manu151 manu151 Buna ziua, care este ultima reglementare valabila pentru suspendarea functionarilor publici? care este perioada maxima? multumesc (vezi toată discuția)
Functionari publici penca_claudiu penca_claudiu Buna ziua , am si eu o problema , sotia mea lucreaza intr-o primarie din tara , unde a avut calitatea de personal contractual , in luna iulie a dat examen ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public MYRELA72 MYRELA72 pentru ce perioada se poate suspenda raportul de serviciu a unui functionar public pentru plecare din tara cu un alt contract de munca ? (vezi toată discuția)