avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

sunt din iasi ...am fost la strand cu prieteni ..dupa ceva timp au mai venit 2 persoane ..unda dintre le ..proaspat venit din italia ..a facut cinste cu bautura ...cei 2 ..la un momendat stateau mai mult la terasa decat ..pe plaja unde aveam lucrurile ...la un momendat apare o [ editat] ...cu copilul .in carucior ..si se aseaza langa noi ...fiind insotita de 2 adulti si 3 copi .mai marisori intre 2-4 ani ...am ramas la patura eu si cu un vecin fiind bauti ..mai saream in apa ..ma mai duceam la baie ..lasam lucrurile de izbeliste ..pana sa sesizat ca a disparut borseta italianului ...si telefonul vecinului meu ...la care italianu ma acuzat de furt ...la determinat sam a acuze petru ca am stat de vb cu tiganca ..care sa asezat langa noi cunoscando din liceu ..nu zic ca a furat ia lucrurile ..nelinistea mea e ca ..fara dovezi nu pot fi acuzat ca faptas nu stiu nu am vazut cine lea furta lucrurile dar daca ..dau declaratie ..si ii dau numele tiganci ...si va fi gasita vinovata ..stiind de obiceiul care il au anchetatori ..sa o determine sa ma recunoasca ca complice .fara dovezi ..care ar fi urmarile ...eu maine voi sta de vb cu un avocat ...dar vreau sa aud pareri impartite ......cea ce e mai stresant e ca vecinul a primit azi citati si la chemat ca martor vecinul meu stie f bine ce sa intamplat ...si sa aud de la vecin vorbele politistului "sunteti chemat pt furt calificat ..vecinul : ce furt ...politistul ...a stai ca tu esti martorul nu esti faptasul" faptasul fiind eu ...inca nu am primit citatie sa ma prezint la politie pt declaratie ..cum poate un politist sa numeasca faptas pe cineva in lipsa de dovezi ..??la ce sa ma astept si de ce sa ma feresc ....la capitolul declaratie ..voi sta de vb cu avocatul nu vreau sa mint in declaratie ca nu am motive ..odata ce sunt nevinovat ....daca ajung in instanta ..si se vor clarifica lucrurile pe cine pot da in judecata ..pt deranjul si stresul pe care o sa il duc ..pana la terminarea anchetei sau procesului ...? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:20, 28 Octombrie 2012
Vorbiti cu avocatul detaliat pentru ca pot exista situatii in care daca spuneti adevarul puteti deveni tapul ispasitor.

Poate ca doar a vrut sa va intimideze sau poate ca apara in mod indirect rromii.

Rromii pot avea si relatii daca au bani.

Avocatul va poate lamuri si daca veti fi martor sau nu...
sunteti chemat in calitate de invinuit . daca nu ati facut nimic , nu aveti de ce sa va temeti.
totusi nu inteleg de ce sunteti asa de speriat daca nu ati facut nimic si la acest lucru se vor gandi si anchetatorii.
Parerea mea este ca are de ce sa isi faca griji si daca este nevinovat daca este chemat in calitate de invinuit.
Daca exista martori mincinosi care il indica pe el poate avea mari probleme si daca este nevinovat.
Politia incerca sa rezolve cazul pe baza de probe, adevarul judiciar si nu neaparat pe baza adevarului adevarat...
asta cu martorii mincinosi intr-un dosar penal..... hai sa fim seriosi.
daca vorbeam de un dosar cu obiect plangere contraventionala mai ziceam dar la situatia de mai sus...... eu nu cred

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)