avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie

Buna ziua!
Luna viitoare ma casatoresc cu prietenul meu care din pacate este acum in inchisoare. Parintii mei urmeaza sa-mi dea un apartament iar eu voi construi impreuna cu un partener o casa din care imi va reveni un apartament si jumatate din spatiul comercial de la parterul cladirii. Care este cea mai buna varianta ca bunurile mele dobandite dupa casatorie, sa nu ajunga sa fie impartite intre mine si sot la o eventuala despartire, tinand cont ca el nu contribuie cu nimic?
Anterior căsătoriei trebuie să încheiaţi o convenţie matrimonială şi să optaţi pentru regimul separaţiei de bunuri. Astfel, bunurile dobândite în timpul căsătoriei de oricare dintre soţi, va fi bunul propriu al acelui soţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)