Stiu ca la rezilierea unui contract cu operatorul de telefonie mobila inainte de expirarea termenului se paltesc tot felul de taxe dar ce se intampla daca am prelungit contractul si intre timp am ramas somer si nu imi mai permit sa platesc abonamentul? Poate fi invocata "forta majora" pentru a rezilia contractul fara a plati alte penalitati?
Somajul nu poate fi invocat ca si caz de forta majora pentru a solicita incetarea contractului inainte de termen fara plata de penalitati/despagubiri. Poate fi insa un caz justificat pentru a solicita o modificare a contractului in sensul suspendarii sau modificarii abonamentului/trecerii la serviciul preplatit.
Verificati in contract care sunt cauzele de incetare a contractului - si in mod special revedeti conditiile pentru prelungirea ofertei. Daca nu ati beneficiat la prelungire de achizitionarea unui echipament la pret promotional, o despagubire in cazul incetarii inainte de termen poate fi interpretata ca si abuziva si drept urmare nu puteti fi obligat la plata acesteia.
Contracte
ionutz1984
salut am o intrebare se poate rezilia un contract de tlf mobila inainte de termen fara a mai plati restul lunilor care ar ramane pana la expirarea lui??? (vezi toată discuția)