avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare unilaterala conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare unilaterala conventie civila

Buna ziua.

Vreau sa renunt la un job pe baza de conventie civila.
Se poate? Cum procedez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 30 Octombrie 2012
Buna seara.

Si daca nu va fi de acord?
Clauza a treia cum poate fi motivata?

Ceea ce mi se pare mie in neregula si ma determina sa intreb atat este faptul ca eu am incheiat conventia cu o firma si merg ptr obiectul conventiei ca reprezentant din partea alteia cu care n-am semnat nimic.

Silvia Monica a scris:

Si daca nu va fi de acord?

Solicitarea scrisa catre firma cu care aveti conventia civila, de a inceta relatia lucrativa nu poate fi blocata sau refuzata si
Anuntul verbal catre firma careia ii prestati serviciul care nu are nici o putere legala de a va opri incetarea relatiilor, neavand o intelegere scrisa.

Clauza a treia cum poate fi motivata?

Decizia dvs. de a pleca in Bahamas sau Caraibe pe o perioada nedeterminata sa va refaceti capacitatile de lucru sau obligatia familiala de a ajuta pe bunica dvs. care este singura la tara si are nevoie de ajutor sau primirea unei mosteniri neasteptate care va scuteste de eforul de a mai lucra sau aveti o suferinta biologica care va pune in dificultate in prestarea serviciului sau pur si afirmatia „am o lene de ma doare” sau m-am saturat de voi „ca de mere acre” sau trebuie sa-mi termin volumul de poezii la care lucrez si pe care vreau sa il public etc. etc. etc.

Ceea ce mi se pare mie in neregula si ma determina sa intreb atat este faptul ca eu am incheiat conventia cu o firma si merg ptr obiectul conventiei ca reprezentant din partea alteia cu care n-am semnat nimic.

Nu va intreb ce interese au avut o firma sa va plateasca si sa nu ii prestati serviciu si alta sa-i prestati serviciu si sa nu va plateasca. Presupun doar anumite lucruri dar dvs. le stiti mai exact.

Va intreb:
Ce v-a determinat sa acceptati situatia ca sa va plateasca o firma si sa prestati serviciu altei firme ?

Dilema de a rezolva favorabil incetarea acestei combinatii relationale zic eu ciudate, este strict legata de aceasta problema. E ca si cum ai consuma apa plata de la magazin si ai plati la firma care asigura alimentarea cu apa a orasului.

Cunoasteti intelegerea, verbala banuiesc, intre cele doua firme sau va este necunoscuta ?

Imposibilitatea indeplinirii obiectului prezentului contract se refera la numita cauze care pot duce la neexecutarea obligatiilor asumate prin contract .. de exemplu, forta majora etc.
Buna dimineata.

Multumesc pentru raspunsuri.
Ma pot astepta la alte consecinte dupa ce renunt in scris la colaborare? Ma pot da in judecata? Poate sunt amuzante intrebarile mele, insa va rog sa le luati ca indreptatite.

Despre firma in numele careia ma prezint, am aflat dupa ce am semnat conventia civila cu firma care m-a recrutat, la telefon, sub forma:"sa nu spui ca vii din partea noastra, sa spui ca vii din partea celorlalti; oricum, noi te platim." Si inainte cu o zi sa incep efectiv activitatea. In plus, am primit si un proces verbal cu antetul firmei in numele careia ma prezint la client.

Probabil nu e asa de mare necazul cum il vad eu, insa n-am chef de neplaceri. Si daca ma pot retrage acum cand abia am inceput, as dori sa o fac in siguranta.

O zi buna.
Depinde de mentalitatea beneficiarului si de obiectul acelui contract daca se va promova sau nu o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare dumis dumis Buna ziua As avea si eu nevoie de un model de contract de colaborare presari servicii intre o societate comerciala si o persoana fizica. Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Speta abuz de incredere ionutradu84 ionutradu84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte.. In urma cu 2 ... (vezi toată discuția)