avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere cu o litera gresita
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere cu o litera gresita

buna! as vrea sa stiu daca a fost trecut prenumele gresit in certificatul de nastere cum se poate remedia
mentionez ca celelalte acte sunt scrise cu prenumele corect e vorba doar de o litera trecuta in plus .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:44, 27 Octombrie 2012
solicitat rectificarea actului de stare civila la organul emitent .
Daca este doar in certificat trecut gresit solicitati schimbarea acestuia cu altul nou. Daca insa greseala este in act se solicita rectificare, care dureaza undeva la 1-2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)