anutza_0791 a scris:
Buna ziua. In ce conditii te poate da afara un angajator?
Orice angajator are legal toate parghiile necesare sa „dea afara” orice angajat. Suntem oameni cu bune si rele fiecare. Angajatorul te cauta de rele, daca are la serviciul resurse umane, oameni care cunosc legea, iti fabrica „dosarul" necesar fara drept de apel.
Am fost la un interviu in urma cu aproximativ 3 saptamani, la un magazin de mobila pentru postul de consultant vanzari, la o firma din Bucuresti cu punct de lucru si in Brasov. Dupa aceste 3 saptamani m-am trezit cu unul din sefi la magazin, si care a inceput sa faca din nou interviuri, dandu-mi seama ca ceva nu este in regula l-am intrebat daca :"Aceste interviuri sunt ca sa nu va plictisiti sau vreti sa ma dati afara?" la care Domnul Sef a inceput sa rada pe sub mustati, dar niciodata nu mi-a spus ca voi fi data afara.
Nu este totuna, daca a-ti semnat un contract de consultant vanzari sau nu a-ti semnat un contract. In contracte sunt prevazute de obicei, perioade de proba. E posibil ca perioada de proba din contract sa fi fost de 3 saptamani.
Dupa aceste interviuri a selectionat alte 2 fete pe care le-au chemat impreuna cu mine la Bucuresti, pentru asa zis training, de fapt am fost supuse la proba de lucru pe toate trei, ei nici aici ne zicandu-mi ce au de gand sa faca cu mine, ba mai mult mi-au spus ca voi avea o alta colega, nimic mai mult.
Training-ul a avut loc cu siguranta, asa cum au spus. Fiecarei candidate in particular, dupa ce li s-a explicat „ce si cum are de facut”, de catre „un ochi priceput si versat” in consultanta in vanzari, a dat proba de lucru dupa educatia si caracterul personal.
Dupa ce am ajuns din nou la munca mi s-a dat telefon si mi-au spus ca sunt ok, ca sunt o fata desteapta, dar ca nu am experienta necesara,...
Un mod elegant de raspuns, obisnuit in a renunta la un candidat pe un post.
...mai mentionez faptul ca atata timp cat am fost la Bucuresti vadusem in valoare de 100 milioane lei vechi..
Nu e relevant de cat a-ti vandut. Agentul comercial vinde, dar un consultant comercial face mult mai mult. Probabil ca nu sesizati diferenta.