avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara motiv

Buna ziua. In ce conditii te poate da afara un angajator? Am fost la un interviu in urma cu aproximativ 3 saptamani, la un magazin de mobila pentru postul de consultant vanzari, la o firma din Bucuresti cu punct de lucru si in Brasov. Dupa aceste 3 saptamani m-am trezit cu unul din sefi la magazin, si care a inceput sa faca din nou interviuri, dandu-mi seama ca ceva nu este in regula l-am intrebat daca :"Aceste interviuri sunt ca sa nu va plictisiti sau vreti sa ma dati afara?" la care Domnul Sef a inceput sa rada pe sub mustati, dar niciodata nu mi-a spus ca voi fi data afara. Dupa aceste interviuri a selectionat alte 2 fete pe care le-au chemat impreuna cu mine la Bucuresti, pentru asa zis training, defapt am fost supuse la proba de lucru pe toate trei, ei nici aici ne zicandu-mi ce au de gand sa faca cu mine, ba mai mult mi-au spus ca voi avea o alta colega, nimic mai mult. Dupa ce am ajuns din nou la munca mi s-a dat telefon si mi-au spus ca sunt ok, ca sunt o fata desteapta, dar ca nu am experienta necesara, mai mentionez faptul ca atata timp cat am fost la Bucuresti vadusem in valoare de 100 milioane lei vechi..
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
anutza_0791, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 30 Octombrie 2012

anutza_0791 a scris:

Buna ziua. In ce conditii te poate da afara un angajator?

Orice angajator are legal toate parghiile necesare sa „dea afara” orice angajat. Suntem oameni cu bune si rele fiecare. Angajatorul te cauta de rele, daca are la serviciul resurse umane, oameni care cunosc legea, iti fabrica „dosarul" necesar fara drept de apel.

Am fost la un interviu in urma cu aproximativ 3 saptamani, la un magazin de mobila pentru postul de consultant vanzari, la o firma din Bucuresti cu punct de lucru si in Brasov. Dupa aceste 3 saptamani m-am trezit cu unul din sefi la magazin, si care a inceput sa faca din nou interviuri, dandu-mi seama ca ceva nu este in regula l-am intrebat daca :"Aceste interviuri sunt ca sa nu va plictisiti sau vreti sa ma dati afara?" la care Domnul Sef a inceput sa rada pe sub mustati, dar niciodata nu mi-a spus ca voi fi data afara.

Nu este totuna, daca a-ti semnat un contract de consultant vanzari sau nu a-ti semnat un contract. In contracte sunt prevazute de obicei, perioade de proba. E posibil ca perioada de proba din contract sa fi fost de 3 saptamani.

Dupa aceste interviuri a selectionat alte 2 fete pe care le-au chemat impreuna cu mine la Bucuresti, pentru asa zis training, de fapt am fost supuse la proba de lucru pe toate trei, ei nici aici ne zicandu-mi ce au de gand sa faca cu mine, ba mai mult mi-au spus ca voi avea o alta colega, nimic mai mult.

Training-ul a avut loc cu siguranta, asa cum au spus. Fiecarei candidate in particular, dupa ce li s-a explicat „ce si cum are de facut”, de catre „un ochi priceput si versat” in consultanta in vanzari, a dat proba de lucru dupa educatia si caracterul personal.

Dupa ce am ajuns din nou la munca mi s-a dat telefon si mi-au spus ca sunt ok, ca sunt o fata desteapta, dar ca nu am experienta necesara,...

Un mod elegant de raspuns, obisnuit in a renunta la un candidat pe un post.

...mai mentionez faptul ca atata timp cat am fost la Bucuresti vadusem in valoare de 100 milioane lei vechi..

Nu e relevant de cat a-ti vandut. Agentul comercial vinde, dar un consultant comercial face mult mai mult. Probabil ca nu sesizati diferenta.

Ati primit cumva decizia de concediere ? .. sau totul este numai verbal?
in contract este stipulata perioada de proba adica de 60 de zile calendaristice, iar training-ul nu a fost defapt training... ci o proba a celor doua fete. ptk mie mi s a spus ca vor angaja inca o fata ca sa fim 2 nu una ca pana acum.
nu am primit decizia de concediere. deocamdata este numai verbal
de ce nu ar fi relevant ca am vandut? doar un agent vanzari cu asta se ocupa, nu?:) sa aduca profit firmei.

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca leasy leasy La data de 15 nov 2008 am fost angajata la SC VASI NOVA.SRL am calificare de lucrator comercial studiile si sanitarul la zi.am fost concediata pe data de 4 o4 ... (vezi toată discuția)
Angajat concediat dupa o saptamana!buna ziua!o angajata de 22 ani la flanco,ofiter de credite,e ... ALYA71 ALYA71 Buna ziua!O angajata de 22 ani la Flanco,ofiter de credite,e data afara dupa o saptamana pe motiv ca nu e comunicativa,ca nu vorbeste despre viata si nu are ... (vezi toată discuția)
Concediere rayhard rayhard buna ziua. ca sa ma fac inteles trebuie sa spun toata povestea. sotia mea s-a angajat acum cca 2 ani la un magazin. sefa de magazin a ramas intre timp ... (vezi toată discuția)