avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare la locul de munca

La data de 15 nov 2008 am fost angajata la SC VASI NOVA.SRL am calificare de lucrator comercial studiile si sanitarul la zi.am fost concediata pe data de 4 o4 anul curent . lucrez impreuna cu inca 3 fete, la sfarsitul programului sefu invocand o sedinta din care am fost data afara pe motiv ca a esit lipsa la inventar. cand am precizat sa mi se aduca probe ,in magazin fiind 5 camere , a zis ca stie el mai bine ca mine. dupa 4 luni de la angajare mi sa facut contract de munca , dar nu mia fost data nici o copie. la primul inventar sa facut in doua exemplare avand posibilitatea de al vedea cum a esit la ultimul inventar nu sa mai facut doua copii . sotia sefului calculind si nimeni alcineva. nici macar contabila cand am cerut inventarul mi sa spus ca ce sunt desteapta asa? dar eu nu inteleg cum poate sa te dea afara fara ati desface contractul fara preaviz de 15 zile fara salariu care mi se cuvenea
.pot spune ca in magazin fiin multe nereguli, reusind de fiecare data sa mituiasca organele abilizate cu controlul,
de specificat ca in incinta mag nu ai spatiu sa te schimbi nu e caldura la toaleta se tin diferite lucruri matura galeti tot acolo spaland anumite produse alimentare. nici vanzarile reale nu sunt trecute
marfa vine de multe oi fara facturi di in cele mai rele conditi
a fost reclamat ca vinde marfa expirata dar a platit si a scapat
noi fetele ne avand protectia munci ne avand tinuta corespunzatoare iar analizele sau facut pe sub mana
cum se poate sa fi dar abara
am intrebat contabila cum a esit inventarul dar nu il daduse, iar cand la cerut a motivat alt motiv.
dar de dat nu a dat
specific ca nu beneficiez de absolut nimic .nici macar de salariu pe luna lucrata
datimi un sfat ce ai putea sa fac sa ma poata baga in somaji asa cum este normal
la alte persoane juridice adica la financiar a specificat ca ma dat afara ca asa a vrut el si nu am ce ii face ajutatima
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:42, 8 Aprilie 2009
Poate reusiti sa transcrieti decizia de concediere...pentru un sfat cat mai aproape de adevar..
Ar fi bine sa relatati aceste lucruri intr-o sesizare scrisa adresata ITM din judetul dvs.
Problemele expuse de dvs. sunt si multe si complexe si cu abateri grave de la legile in domeniu. Cel mai bine ar fi sa sesizati ITM (cum v-a spus si colegul meu mai sus).
Se pare ca se doreste concedierea disciplinara a dumneavoastra, dar nu s-a efectuat cercetarea disciplinara obligatorie prevazuta de codul muncii. Si din relatarile dumneavoastra sunt mai multe nereguli in unitate . Sesizati ITM-ul, iar in cazul in care va este comunicata decizia de desfacere a CIM , contestati aceasta decizie in termen de 30 de zile la instanta de judecata (tribunal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare concediere davidescucostel davidescucostel Buna seara , Lucrez la o firma particulara din orasul PLOIESTI . Sunt angajat de 6 luni de cand s-a deschis acest magazin . La inceput a venit foarte multa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca abrassu abrassu Buna ziua,am muncit la o societate comerciala ca gestionar,am muncit la negru,dupa 6februarie 2009,iar pe 13 mai 2009,m-a dat afara,toate bune,dar contractul ... (vezi toată discuția)
Incetarea contr.de munca cu lit.a??? ContSters79277 ContSters79277 Buna ziua! Am lucrat la o firma cu inca 3 colege,iar in urma inventarului s-a constatat o lipsa de 4099,00 lei,ceea ce nu mi se pare corect avand ... (vezi toată discuția)