avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Buna ziua,am muncit la o societate comerciala ca gestionar,am muncit la negru,dupa 6februarie 2009,iar pe 13 mai 2009,m-a dat afara,toate bune,dar contractul de munca l-a facut cu 6 mai si inregistrat la ITM pe 26 mai,eu figurez ca lucrez la el,dar numai lucrez de pe 13 MAI,ce este de facut pentru a nu-mi face vreo surpriza sa-mi desfaca cu litera i??
La inceperea muncii nu mi-a dat niciun proces verbal de predare-primire a marfii,totul a fost verbal,iar acum decind numai lucrez ca sa imi accepte demisia imi spune sa predau inventarul,s-au mai perindat 5 insi dupa mine la acel magazin.
Va multumesc si astept un raspuns.
Iulian T.
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:55, 12 Iunie 2009
Se poate demonstra ca nu mai lucrati acolo?...faceti o sesizare scrisa la ITM si specificati ca ati fost dat afara din data de 13.05.2009
Mult succes ,
Daca ati semnat in urma vreunui inventar la preluarea gestiunii un proces verbal, bine , daca nu problema lor.
ca sa imi accepte demisia imi spune sa predau inventarul


Demisia nu poate fi refuzata, este o decizie unilaterala a angajatului. Daca nu vrea sa o primeasca, trimiteti-o prin posta, prin recomandata cu confirmare de primire.

Contractul semnat pe 6 mai prevede functia de gestionar sau una asimilata?
Daca da, oricum trebuia sa preluati cu semnatura inventarul, ca sa fiti acum obligat sa-l predati.

In ceea ce priveste perioadele lucrate:

a) pentru perioada lucrata la negru ( pana in data semnarii contractului individual de munca) puteti reclama la ITM, cu atat mai mult cu cat se poate proba reclamatia cu vreun act semnat de dvs in exercitarea functiei de gestionar.
b) pentru perioda care incepe din 6 mai 2009, cand ati semnat CIM, sunteti legal angajat pana in momentul incetarii contractului de munca. Aceasta incetare poate fi de drept, prin acordul partilor sau prin ca urmare a vointei unei parti.
Daca angajatorul nu si-a consemnat vointa de de a va concedia (exprimata in 13 mai) printr-o comunicare, incheiere a carnetului de munca si actualizare a Revisalului la ITM, dvs legal inca sunteti salariatul lui.
Dar si la initiativa dvs contractul de munca poate inceta. Aceasta initiativa trebuie sa imbrace forma demisiei, care trebuie comunicata angajoturului, intr-o modalitate probanta ( exemplul serviciului postal). Demisia presupune insa si un preaviz din partea dvs. (15 zile) , pe care trebuie sa-l respectati.
Totodata daca ati ramas angajat, pe acte, si dupa 13 mai, aveti dreptul la salariu.
In cazul in care v-a inregistrat cu lipsuri nemotivate pentru perioada de dupa 13 mai, putea sa va desfaca disciplinar contractul, dar cu respectarea procedurii cercetarii disciplinare, care presupunea convocarea dvs.

Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca abrassu abrassu Buna seara,am muncit la o societate comerciala ca gestionar,am muncit la negru,dupa 6februarie 2009,iar pe 13 mai 2009,m-a dat afara,toate bune,dar contractul ... (vezi toată discuția)
In legatura cu litera i din codul muncil ANAMARIA1996 ANAMARIA1996 BUNA SEARA IN URMA CU CATEVA ZILE AM FOST AMENINTATA DE CATRE ANGAJATOR CU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA CU LITERA I DEOARECE , IAM PREZENTAT DEMISIA MEA CU ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)