avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune

Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o comuna in apropierea capitalei. Nu stiu cum trebuie sa procedez,care sant pasii de urmat pentru a intra in posesie, daca e nevoie de iesire din indiviziunea cu sora mea in ce priveste acest teren, de executor, de cadastru, caror autoritati locale sa ma adresez cu hotararea(termenul de apel a expirat deci e definitiva).
Am omis un lucru, in hotararea judecatoreasca pe linga cota teren ni se atribuie si o sulta amandoura.Ce formalitati trebuiesc indeplinite in acest context, pt.intra in posesia acesteia si a terenului,se schimba procedura, e necesara investirea sentintei cu formula executorie?
O sulta? Asta inseamna ca v-ati judecat intr-o actiune de iesire din indiviziune cu alt/alti mostenitor/i.
Si atunci, de ce nu ati dus lucrurile pana la capat daca nu aveati de gand sa ramaneti in indiviziune cu sora?

Ati avut avocat in proces? V-ati consultat macar cu vreunul?
Cheltuielile si drumurile pe care le veti face pentru o noua imparteala cu sora ar fi putut fi evitate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca mostenitorul ce are sa va dea o sulta si-a luat "partea leului in natura", lasandu-va si in indiviziune cu sora.

Solicitati investirea cu formula executorie (la instanta care a pronuntat sentinta) si mergeti cu hotararea astfel investita la un executor judecatoresc pentru a obtine inclusiv executarea sultei, in cazul in care debitorul nu o executa de buna voie.

Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
romascanu, moderator
Multumesc pt. raspuns.Pentru sulta la executor iar pt.teren la cadastrist sau executorul rezolva totul pana la capat ?
Pentru sulta si consemnarea ei la executor iar pentru cadastru si intabulare la u. Cadastrist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren si iesire din indiviziune. officemvp officemvp buna ziua! va solicit sa-mi spuneti , ce trebuie sa fac in legatura cu un teren.? In primul rand am o decizie def.+irev.in care se dispune radierea ... (vezi toată discuția)