avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuieli deductibile

Buna seara
Va rog frumos sa-mi spuneti: 1- cheltuielile facute pentru achizitionarea de mancare si rechizite pentru un II (activitate de ingrijire zilnica pentru copii - gradinita) de la Carrefour pentru care am factura si BF pot fi inregistrate in contabilitate ca si chelt. deductibile sau sunt considerate pentru revanzare ?
2. cum pot inregistra fructe cumparate de la piata de la producatori particulari?
3. daca nu mai gasesc chitanta cu care am achizitionat un frigider si am doar factura pot sa-l inregistrez in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:41, 28 Octombrie 2012
1. Mancarea si rechizitele folosite pentru gradinita sunt cheltuieli deductibile.

2. Pentru produsele cumparate de la piata de la producatorii particulari se foloseste borderoul de achizitie ca document justificativ in locul facturii.

3. Puteti inregistra factura in contabilitate cu o nota explicativa. De asemenea, puteti merge la furnizor si sa cereti un duplicat sau o copie conforma cu originalul.
Multumesc pentru raspunsuri.

in nota explicativa ce ar trebui sa scriu? ca am ratacit pur si simplu chitanta? plata am facut-o firmei de curierat pentru ca produsul a fost comandat prin internet si plata se facea la livrare.
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)
Decont de cheltuieli pt bonuri Doina B Doina B Pentru a inregistra in contabilitate ca si cheltuieli deductibile bonuri fiscale cu valoare mai mica de 100 lei, este suficienta atasarea documentului \"decont ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli LauraE LauraE Buna ziua Am si eu o nelamurire in legatura cu deductibilitatea anumitor cheltuieli de investitie in amenajarea unui spatiu comercial si cheltuieli cu, ... (vezi toată discuția)