avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COmpetenta instantei in litigiile de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COmpetenta instantei in litigiile de munca

Am un prieten care a avut nu si-a primit salariul de la angajator cateva luni dupa care tipul administratorul firmei i-a spus sa nu mai vina la munca . Prietenul l-a actionat in judecata (cererea redactate de mine ) a depus cererea de chemare in judecata i-a dat termen prin 2013 am facut cerere de preschimbare termen care a fost admisa urmatoarea data fiind pe 31-10-2012 . Problema sta in felul urmator , el este domiciliat in jud Calarasi iar cererea este depusa la tribunalul Bucuresti , iar sediul societati este in judetul vaslui iar locul de munca avut de reclamat a fost in Bucureasti deasemnea si locul incheieri contractului este in Bucuresti , stiu ca instanta de competenta este domicilul reclamantului sau paratului in litigiile de munca.
1. Se poate invoca competenta locului de incheiere a contractului aplicare de la competenta in materia contractelor, sau a locului de munca (sincer nu am auzit de ea in teorie ) sau a punctului de lucru ? .
2.Si as mai vrea daca stie cineva ce incidente se mai pot ivi la prima zi de infatisare sau pe parcurs .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 28 Octombrie 2012
Competenta materiala si teritoriala in litigiile de munca este reglementata de norme imperative ...
Competenta apartine Tribunalului in raza caruia reclamantul are domiciliul sau locul de munca.

Incidente procedurale pot fi foarte multe . ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca fara sa primesc ultimile 3 salarii catalingrigore77 catalingrigore77 Mi-am dat demisia pentru ca nu mai primisem ultimile trei salarii dar nici dupa trecearea a altor 5 luni de la aprobarea demisiei nu am primit cele trei ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Competenta in cazul conflictelor de munca alina_vi alina_vi Reprezint o societate din Bucuresti. Fostul salariat care domicilieaza in Cluj a deschis dosar pe conflict de munca la Tribunalul Cluj. Conform art. 284 al 2 ... (vezi toată discuția)