Am un prieten care a avut nu si-a primit salariul de la angajator cateva luni dupa care tipul administratorul firmei i-a spus sa nu mai vina la munca . Prietenul l-a actionat in judecata (cererea redactate de mine ) a depus cererea de chemare in judecata i-a dat termen prin 2013 am facut cerere de preschimbare termen care a fost admisa urmatoarea data fiind pe 31-10-2012 . Problema sta in felul urmator , el este domiciliat in jud Calarasi iar cererea este depusa la tribunalul Bucuresti , iar sediul societati este in judetul vaslui iar locul de munca avut de reclamat a fost in Bucureasti deasemnea si locul incheieri contractului este in Bucuresti , stiu ca instanta de competenta este domicilul reclamantului sau paratului in litigiile de munca.
1. Se poate invoca competenta locului de incheiere a contractului aplicare de la competenta in materia contractelor, sau a locului de munca (sincer nu am auzit de ea in teorie ) sau a punctului de lucru ? .
2.Si as mai vrea daca stie cineva ce incidente se mai pot ivi la prima zi de infatisare sau pe parcurs .
Competenta materiala si teritoriala in litigiile de munca este reglementata de norme imperative ...
Competenta apartine Tribunalului in raza caruia reclamantul are domiciliul sau locul de munca.