avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comision cu o firma straina
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comision cu o firma straina

Buna ziua,

Am gasit o oferta de la o firma din cehia care comercializeaza produse cosmetice, acestia au spus ca eu ca persoana fizica (neautorizata) voi putea vinde produsele lor pe baza de comision in baza unui contract de comision incheiat intre mine si ei. Din cate am inteles marfa o voi lua pe proces verbal de primire, iar dupa vanzare ei imi vor da un procent din suma totala a vanzarii. Din cate am inteles facturile fiscale le voi emite eu in numele lor in momentul vanzarii produsului, urmand sa imi deconteze un procent din totalul facturilor emise intr-o luna. Credeti ca este in regula?
Cel mai recent răspuns: mrs8 , utilizator 12:01, 28 Octombrie 2012
Trebuie sa infiintati un PFA pentru astfel de operatiuni comerciale !
De unde ridicati produsele? Exista depozit in tara?
Produsele le voi ridica personal de la un depozit din bucuresti in baza unui proces verbal de primire, dar contractul va fi facut intre mine si firma cu sediul in cehia.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
mrs8, utilizator
Am cerut aceste informatii pentru ca as dori sa fac acest lucru cat de legal se poate, o sa fie ceva part-time, de exemplu reprezentantii AVON lucreaza tot pe baza de comision si nu au pfa infiintat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere cod pt activitate in relatia cu o firma din ue Bogdanj Bogdanj Buna ziua, Lucrez pt o firma di UE ce se ocupa de importuri in Romania de materii prime pt industria alimentara. Ma ocup de vanzari (gasire clienti, ofertare ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a comisionului madalin patrascu madalin patrascu Sunt angajat la un magazin de mobila si deci lucrez in vanzari, patronul m-a rugat sa caut o metoda legala prin care sa ma poata plati.Va rog daca se poate ... (vezi toată discuția)
Cod caen prestari servicii marius2009 marius2009 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Am o Microintreprindere care presteaza urmatoarele servicii in domeniu comercial pentru un depozit de ... (vezi toată discuția)