avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garsoniera (apartament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garsoniera (apartament)

Buna ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie,la cumpararea unuei garsoniere sau apartament de ce am nevoie ( ma refer la acte) ? Si ce anume trebuie sa verific? Trebuie ca si vanzatorul si cumparatorul sa plateasca o anumita taxa sau impozit? Daca se poate sa imi spuneti toti pasii pe care trebuie sa-i parcurg la cumpararea unui apartament si ce anume ar trebui sa stiu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:09, 28 Octombrie 2012
Dvs., ca si cumparator, aveti nevoie doar de actul de identitate si de banii pentru taxe. Vanzatorul, in schimb, trebuie sa prezinte actul sau de proprietate, documentatia cadastrala, incheierea de intabulare si certificat fiscal care atesta plata la zi a taxelor si impozitelor aferente imobilului. Vanzatorul va achita un impozit pe venitul din transferul proprietatii imobiliare (2% sau 3% din pret, in functie de anul dobandirii), iar dvs. veti achita onorariul notarului public si taxa de intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale razvi92 razvi92 Buna seara.In cazul in care vand un apartament proprietate,taxele notariale vor fi suportatate in egala masura si de vanzator si de cumparator? In urma cu 5 ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)