avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca nesemnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca nesemnat

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
pe data de 01.09.2012,m-am angajat la o firma din domeniul materialelor de constructii.
Am participat la discutia finala la sediul firmei, am cazut de acord asupra conditiilor de munca si ne-am apucat de treaba.
Cand am ajuns acasa, am trimis toate actele necesare angajarii, urmand ca firma sa-mi trimita CM, pe care sa-l semnez si sa-l retrimit inapoi.
Ei nu mi-au trimis decat masina de firma si telefonul, pt care am semnat intr-un proces verbal; m-am apucat de treaba si am asteptat contractul.
Pe data de 02.10., mergand spre o intalnire, am avut un accident de masina, cu dauna totala. Mentionez ca la aceea data, Politia Romana a constat nevinovatia mea, cerandu-mi sa dau in judecata Drumurile Judetene din acel judet; iar eu imobilizat la pat (picior rupt) nu am declarat accident in campul muncii, deoarece nu am stiut cum e mai bine.
Am cerut adeverinta de asigurat, am primit-o,dar CM pentru a fi semnat nu l-am primit nici in ziua de astazi. Firma cu care colaborez, imi solicita sa platesc contravaloarea masinii (estimata la 3000 euro),ea nefiind asigurata casco.
De la acea data si pana in prezent nimeni din cadrul firmei nu m-a contact, decat pentru a-mi cere banii pentru masina.
In conditiile expuse mai sus fara CM si fisa postului semnata,aceasta firma poate sa-mi impute ceva sau nu, legat de masina?
Ce imi sugerati d-voastra sa fac in acest caz?
Mentionez ca masina primita nu este pe firma , ci a unui angajat din cadrul firmei,cumparata de firma si ajunsa la mine ca masina de serviciu.Totodata pentru luna septembrie,conform intelegerii avute,suma de bani discutata,mi-a fost platita. Am sunat si i-am rugat sa vina pana la mine sa discutam, sa-mi trimita CM, dar degeaba, directorul national de vanzari,in toata aceasta luna,sub diverse motive,nu a reusit sa junga pana la mine (si nici in septembrie),dand dovada de dezinteres total.
Aceasta este situatia si va rog sa-mi spuneti ce sa fac in continuare?Ii astept sau merg mai departe si sa incerc sa-mi gasesc un alt loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cristianhurezan , utilizator 08:06, 29 Octombrie 2012
Este discutabila problema dvs .. mai ales ca ati semnat un proces-verbal ca ati primit in folosinta masina si telefon .. se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs si in cazul expus de dvs.
exista aceasta raspundere,chiar daca nu am semnat CM?ma impiedica ,pe viitor a-mi gasi o noua slujba?poate implica un proces privind dauna(masina)?
Da, se poate demostra ca intre dvs si acel angajator a fost un raport juridci de munca, chiar nematerializat intr-un inscris ...nu va impiedica un evential litigiu sa va angajati in alta parte ...
vedeți ce răspuns primiți la varianta mea de mai sus apoi, ar fi posibil :
1) să nu vă dea un ex. din contract ;
2) să vă ademenească cu ceva bani ;
3) să susțină problema cu cei ”3000” EURO pagubă accident.În acest caz : recurgeți și dvs. la o strategie, renunțați la contract și la a-i denunța la ITM, ei să renunțe în scris la notar că NU mai au niciun litigiu ori pretenția la dvs. nici măcar la cei 3000 EURO.Mai întâi să renunțe societatea.
Va multumesc pentru ajutor;sper sa iasa bine si sa se termine odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie la politie C83 C83 Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu o citatie prin care sunt chemat ca martor la Sectia 25 de politie. La campul \"in cauza privind ...\" este trecut ... (vezi toată discuția)
Accident munca ciprianos82 ciprianos82 Buna ziua, in anul 2005 am fost victima unui accident de munca in urma caruia am ramas paralizat de la brau in jos. In anul 2006 am inceput procesul cu firma ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de accidente de munca sorin111 sorin111 Se consideră timp de lucru deplasarea, cu mașina firmei, până la locul în care se desfășura activitatea propriu-zisă a firmei ? Întreb acest ... (vezi toată discuția)