avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inceperea serviciului dupa concediu de crestere copil

buna ziua, am si eu mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva va rog frumos:
-sunt in concediu pt crestere copiltimp de 2 ani (din care mai am2 saptamani) inainte eu am fost angajata din somaj prin conventia aceea de un an obligatoriu plus cei 40 mil. lei vechi,dupa aproximativ 4 luni am nascut ,am avut cele 40 de zile obligatori de concediu medical apoi am intrat in cc copil, acum cand termin concediul eu asi vrea sa lucrez in alta parte, intrebarile ar fii:
1 .pot sa ma angajez in alta parte sau trebuie sa raman acolo pana se fac cele 12 luni?
2.daca da sub ce forma ,adica eu voi fi nevoita sa returnez bani din conventie?
3.daca sunt nevoita sa raman angajatorul mai beneficiaza de aceea gratuitate adica nu mai plateste la stat(impozit ,sanatate etc)?
MULTUMESC:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 29 Octombrie 2012
De ce nu? ... daca exista motiv temeinic si decizia de detasare poate fi refuzata...

Art.46 C.mun.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Plecare in somaj dupa venirea din concediu maternal gabrriel_08 gabrriel_08 as dori sa stiu in ce conditii o pers. poate pleca direct in somaj (in caz ca permite contributiile ).dupa ce i se termina concediul maternal de 2 ani. sa ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil matdana matdana buna ziua, as dori sa ma lamuriti in legatura cu problema cu care ma confrunt acum. Am fost in concediu ingrijire si crestere copil- mai exact doua concedii ... (vezi toată discuția)