avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Absolventa Facultatea de Drept- Consilier Juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Absolventa Facultatea de Drept- Consilier Juridic

Buna seara! Am absolvit facultatea de drept in iunie 2012 si in prezent sunt in cautarea unui loc de munca. As dori sa aflu modalitatile in care se poate exercita ocupatia de consilier juridic, adica:
- 1. prin incheierea unui contract de munca la o societate comerciala/ in cadrul unei institutii publice; in acest caz este obligatorie inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici pentru a putea profesa? neinscrierea in acest colegiu ar putea constitui in impediment la angajare?;
In cazul unui consilier juridic neinscris in acest colegiu, acesta poate reprezenta interesele societatii/institutiei publice angajatoare in instanta? Daca da, in baza unui contract de mandat/delegatie din partea societatii?
Consilierul juridic care este proaspat absolvent, angajat la o institutie publica/SC trebuie sa indeplineasca o anumita perioada de stagiu la acel loc de munca? In acest caz cine ii va fi indrumator?
- 2. Consilierul juridic poate oferi consultanta juridica doar persoanelor juridice la care este angajat? Acesta nu poate sa infiinteze o societate comerciala sau un PFA ce are ca obiect de activitate acordarea de consultanta juridica si sa isi deschida un sediu la care sa ofere consultanta si persoanelor fizice?
In cazul consilierilor juridici neinscrisi in Colegiul CJ li se recunoaste vechimea necesara pentru admiterea in magistratura/avocatura?
Va multumesc pentru disponibilitate!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:59, 30 Octombrie 2012
La restul intrebarilor va raspund consilierii juridici, dar cu siguranta o societate comerciala sau un PFA nu are voie sa aiba ca obiect de activitate consultata juridica. De esenta consilierului juridic este contractul de munca incheiat cu un (mai multi in situatia part time-ului) angajator si desfasurarea de activitati juridice pentru acel anagajator in baza contractului de munca.
1. Puteti indeplini functia de consilier juridic in baza unui contract individual de munca incheiat cu un angajator.
Nu este obligatorie inscrierea in colegiul consilierilor juridici, dar este recomandabil.
Puteti reprezenta in instanta interesele angajatorului in baza unei delegatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate Corina Dina Corina Dina Tot incerc sa ma lamuresc , consilierul juridic nu poate fi si traducator autorizat? Am citit articolul din legea 514 despre incompatibilitati ... (vezi toată discuția)
Exista si pentru mine o posibilitate? ContSters40598 ContSters40598 Sunt student in anul IV la Facultatea de Drept . Vreau sa ma angajez in firma unchiului meu. Pe parcursul a doi ani, i-am facut toata documentatia necesara ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)