avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare carnet sofer in alta localitate decat cea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare carnet sofer in alta localitate decat cea de domiciliu

Buna ziua ,
eu am domiciliul pe Bistrita dar locuiesc in Bucuresti . Pot sa fac schimbarea carnetului de sofer in Bucuresti .Carnetul meu este expirat . Daca nu se poate macar analizele medicale se pot face in Bucuresti ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:38, 29 Octombrie 2012

Preschimbare permis de conducere - acte necesare

act de identitate solicitant + copie xerox;

vechiul permis de conducere cu viza sau fisa medicala (daca permisul de conducere este expirat);

fisa tip a detinatorului permisului de conducere, dactilografiata si semnata cu negru in spatiul destinat;

chitanta reprezentand contravaloarea permisului de conducere achitata la orice unitate CEC sau BCR - 46,50 lei;

copie legalizata a actului din care rezulta schimbarea numelui (daca este cazul);

fotografie tip noul permis.

NOTA:

Actele pentru preschimbarea permisului de conducere se depun si la biroul de evidenta informatizata a persoanei pe raza caruia titularul isi are domiciliul.
ynocentta, informatiile sunt vechi.

contravaloarea permisului este de 68 lei, fotografia se face cand se depun documentele la SRPCIV, fisa tip se completeaza de mana si nu dactilo, in cazul schimbarii numelui ptr doamne nu este necesara copie legalizata ci doar actul de casatorie (O+C).

Art. 44 – (1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, în conditiile legii, în baza urmatoarelor documente:
a) fisa detinatorului permisului de conducere;
b) originalul si copia actului de identitate;
c) dovada platii contravalorii permisului de conducere si a taxei de eliberare a acestui document;
d) permisul de conducere a carui preschimbare se solicita, în original, daca acesta exista.
e) fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.
(2) Pe lânga documentele prevazute la alin.(1) solicitantul trebuie sa prezinte:
a) în cazul schimbarii numelui- documentul care atesta acest lucru, în original si copie;

@vladzebu
va puteti schimba permisul de conducere ca urmare a expirarii in localitatea de resedinta in conditiile art. 24 din oug195 numai daca aveti viza de flotant pe CI.

Art.24. - (1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală sau, în cazul celor aflaţi la studii în România potrivit art.231 alin.(1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituţia de învăţământ .
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.

referitor la preschimbarea permisului de conducere in conditiile stabilite prin ordin al MAi nu prea stiu care este acest ordin, deoarece exista un singur ordin MAI care prevede conditiile de preschimbare dar se refera numai la permisele obtinute in strainatate, ord. 163/2011.
alt ordin MAI este nr. 157/2012 dar se refera la forma permisului si nu la conditiile de preschimbare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis expirat pierdut lilyalma lilyalma Buna ziua...as dori sa stiu daca permisul de conducere expirat de 5 ani si pierdut in Anglia se poate schimba,si care sunt pasii de urmat.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
preschimbare permis de conducere Viorica Manu Viorica Manu Buna ziua, La schimbarea adresei in cartea de identitate este obligatoriu sa-mi preschim si permisul de conducere. Ordonata 195 / 2002 spune ca acest ... (vezi toată discuția)
Carnet de conducere zita-lucia zita-lucia buna ziua, am si eu o probleme mai complexa: cu ocacia unei spargeri a locuintei mele, impreuna cu alte bunuri mi s-a furat si carnetul de conducere si alte ... (vezi toată discuția)