avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vreau sa stiu!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vreau sa stiu!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat,ce drepturi am daca sunt gravida si nu am nici un venit,nici servici.Cum pot sa procedez?Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:31, 29 Octombrie 2012
Aveti dreptul la consultatii si asistenta medicala gratuita, anumite prescriptii gratuite. Aveti de asemenea dreptul la naștere gratuită în spitalele de stat precum si tratament si asistenta medicala gratuita post-natala.

Nu veti beneficia insa de indemnizatia pentru cresterea copilului, dar copilul va beneficia e alocatia pentru copii de 200 lei/luna pana la 2 ani si ulterior 42 lei/luna pana la finalizarea studiilor preuniversitare. Copilul va avea de asemenea asigurare medicala gratuita pana la 18 ani si ulterior pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 ani.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra,dar totusi vreau sa va mai intreb cum pot sa beneficiez de aceste facilitati?Ce acte imi trebuiesc?Ce trebuie sa fac?
Pentru a beneficia de drepturile medicale este de ajuns sa fiti insarcinata, va duceti la medicul de familie si se ia act de acest lucru. Daca nu aveti un medic de familie, va inregistrati la un medic de familie, oricare doriti.

In legatura cu alocatia, trebuie ca dupa nastere sa depuneti o cerere in acest sens la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce drepturi beneficiez daca sunt gravida si nu sunt angajata? adriano451 adriano451 Buna seara!As vrea sa aflu pana nu e prea tarziu sa iau anumite masuri de ce drepturi beneficiez eu atat ca gravida,dar si apoi dupa ce nasc.Copilul meu va ... (vezi toată discuția)
Cas fara nici un venit ceraselamihaela ceraselamihaela Buna ziua.Sunt o viitoare mamica,pana in martie 2011 am lucrat pe drepturi de autor ,perioada din care nu am mai avut contracte (nu venituri),parintii m-au ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul cic. nelamuriri ccc pentru cel de-al doilea copil. AM13 AM13 Buna ziua, Va expun si eu situatia mea. Sunt insarcinata cu al doilea copil, urmand sa nasc la aproximativ o luna si 2 saptamani dupa finalizarea primului ... (vezi toată discuția)