avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS fara nici un venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS fara nici un venit

Buna ziua.Sunt o viitoare mamica,pana in martie 2011 am lucrat pe drepturi de autor ,perioada din care nu am mai avut contracte (nu venituri),parintii m-au ajutat sa fiu la zi cu plata la casa de pensii,ceea ce nu e valabil ptr CASS.De curand m-am mutat in alt oras unde nu am medic de familie ,intrebarea mea este: cum voi beneficia de indemnizatie copil si asistenta medicala in conditiile in care nu am nici un venit (nici somaj,etc), cum procedez?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:14, 13 Septembrie 2012
platiti CAS la venitul minim pe economie .
de cic nu beneficiati deoarece trebuia sa lucrati 12 luni inainte de anastere.se raporteaza la impozit nu la CAS
Ca si gravida si lauza veti beneficia de asistenta medicala gratuita.:)
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului nu o veti putea primi deoarece acordarea ei este conditionata de obtinerea de venituri 12 luni anterior nasterii copilului...
Dar, daca sotul dvs obtine aceste venituri supuse impozitarii in aceasta perioada de 1 an, poate beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500lei/luna, incepand cu a 43-a zi dupa nasterea copilului si pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap.) In plus, copilul va avea o alocatie lunara de 200 lei/luna in aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului gradadriana gradadriana Buna seara, Sunt profesor suplinitor calificat si am contract de munca pe perioada determinata adica la 31 august 2010 imi inceteaza contractul individul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata mihalceaflorin mihalceaflorin buna seara.as dori indemnizatia 500lei si sa merg la munca imediat dupa nastere.sotia poate incepe serviciul imediat dupa nastere fara sa stea cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)