avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate

O persoana cumpara de la stat teren=100mp (legea 18/1991) in 1994, ce-i fusese dat in folosinta cand a cumparat apartamentul de la etajul unei vile in 1983.
Persoana de la etaj vinde apartamentul + teren (100mp) in 1994 cu act VC.
La parter locuiesc fostii proprietari care au si ei 100mp teren in proprietate. Acum cei de la parter se cred nedreptatiti de stat si vor terenul celui care a cumparat la etaj sau despagubiri in natura sau bani.
Exista riscul ca cel de la etaj sa piarda terenul?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:47, 30 Octombrie 2012
Daca in contractul de vanzare cumparare e trecut si terenul de 100 mp iar apartamentul si terenul este intabulat nu exista nici o posibilitate de a pierde terenul
gbv a scris:

La parter locuiesc fostii proprietari care au si ei 100mp teren in proprietate. Acum cei de la parter se cred nedreptatiti de stat si vor terenul celui care a cumparat la etaj sau despagubiri in natura sau bani.

Detin si ei 100 mp de teren, de ce se considera nedreptatiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren,casa demolata ili47 ili47 A fost demolata casa inainte de 1989,nu s-a mai realizat obiectivul pentru care m-i s-a luat casa si terenul. In 2001 am depus cerere pentru despagubire ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren construit si neconstruit sandry sandry Buna ziua O casa cu etaj cu doua apartamente in total, plus curte.apartamentul de la parter se vinde in 1977 si datorita legii 58/1974 terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Carte funciara teren - apartament cumparat cu legea 112/1995 Alexpunctdinu Alexpunctdinu Buna seara, Am o intrebare: am un apartament pe care l-am cumparat in 2011 de la AFI prin legea 112/1995. I-am facut intabulare si cadastru, iar in ... (vezi toată discuția)