avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drepturile banesti pe ultima luna a pensionarului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturile banesti pe ultima luna a pensionarului decedat

Buna ziua, am o mare nelamurire...in cursul ultimei zile din luna Iunie mama mea a decedat,nu ar fi normal ca sa primeasca drepturile banesti si pe luna Iunie?Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:44, 29 Octombrie 2012

Ultima pensie la care avea dreptul,este pe luna in care a vaut loc decesul.

Legea 263/2010

Art. 120
(1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.

1. Daca a murit in ultima zi din luna iunie inseamna ca a primit pensia pe luna iunie.

2. Pensiile se platesc in fiecare luna pentru luna in curs, in perioada 14-26 ale lunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie neincasata drgaby drgaby Buna ziua Pe scurt....mai poate fi recuperata acum in 2013 o pensie neincasata pentru luna iunie 2006?? Motivul neridicarii pensiei este lipsa titularului de ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie film film DACA CETATEANUL MOARE INAINTE SA RIDICE PENSIA,URMASUL ACESTUIA O VA PUTEA RIDICA PE ULTIMA LUNA? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Pensie Alexandra63 Alexandra63 trebuie sa imi fac actul de mostenire dupa bunicul meu pentru a intra uin posesia ultimei sale pensii? sau o pot lua doar cu o adeverinta de la casa de ... (vezi toată discuția)