avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime pensionar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime pensionar?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la un angajat iesit in pesie in luna octombrie, contabila a desfacut CIM pe 15 oct. pt limita de varsta dar acum se doreste totusi reangajarea persoanei si nu stiu daca se mai acorda spor de vechime afarenta vechiului CIM sau daca are CIm nou se considera nula vechimea? Nu stiu cum sa procedez ambele contracte vor fi in aceeasi luna...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 30 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu va suparati dar eu tot nu stiu daca sporul de vechime de 10% de pe vechiul contract ramane si in cazul reangajarii ( deci pe noul contract apare tot spor de vechime 10%). Sunanad la ITM mi-au spus ca nu se mai adauga sporul de pe vechiul contract. Vreau si alte pareri va rog frumos.
@Andreea44

Daca ati prevazut acest spor in c.i.m in cazul reangajarii persoanei respective, trebuie sa i-l acordati.
Un spor "nu ramane" in cazul unei reangajari, pentru a fi acordat, el trebuie mentionat expres in c.i.m sau CCM.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@ Andreea44

Sporul de vechime nu se reporteaza de la un c.i.m. la altul ... acordarea sporului de vechiem la noul angajator este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime reangajare pensionari ailito99 ailito99 Buna ziua, Va rog, care sunt reglementarile in vigoare pentru reangajarea pensionarilor(limita de varsta). Ma refer in special la durata noului CIM si la ... (vezi toată discuția)
Cim vs ccm, sporuri, munca suplimentarã nste nste Bună ziua, Vă rog să daţi un răspuns la următoarele întrebări, confirmând sau infirmând răspunsul meu, eventual şi explicaţii dacă este ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Daca un salariat a lucrat 15 ani intr-o societate , 2 ani intr o alta societate apoi a fost reangajat acolo unde avea vechime 15 ani , la ... (vezi toată discuția)