avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in munca

Buna ziua !
Daca un salariat a lucrat 15 ani intr-o societate , 2 ani intr o alta societate apoi a fost reangajat acolo unde avea vechime 15 ani , la reangajare i s-a spus ca nu i se va lua in calcul ani lucrati pana la data reangajarii, adica 17 ani si nu va avea nici spor de vechime , nici macar pentru cei 15 lucrati inainte acolo. Permite legea asa ceva , se poate adresa vreunei institutii a statului pentru a afla daca este corect cum s-a facut aceasta angajare?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 21 Aprilie 2017
Niciun act normativ nu prevede obligativitatea si modul de acordare a sporului de vechime in sectorul privat.

Prin urmare, acordarea acestuia este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Atat timp cat la nivel de angajator nu exista reglementata situatia mentionata mai sus, degeaba se sesizeaza institutiile statului, intrucat vor constata ca nu s-a incalcat nicio prevedere aplicabila la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime pensionar? ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa stiu daca la un angajat iesit in pesie in luna octombrie, contabila a desfacut CIM pe 15 oct. pt limita de varsta dar acum se doreste ... (vezi toată discuția)
Daca am lucrat intr-o fabrica 17 ani si mi-am bagat lichidarea iar dupa 5 ani m-am reangajat la ei poate sa nu imi dea sporul de vechime? yllod yllod Daca am lucrat intr-o fabrica 17 ani si mi-am bagat lichidarea iar dupa 5 ani m-am reangajat la ei poate sa nu imi dea sporul de vechime? (vezi toată discuția)
Despre pensii Pensionarul56 Pensionarul56 Sunt pensionar la stat( 20 de ani în minerit) si am ieșit în mai 2016 la 56 de ani, pot să mă reangajez la acelaș angajator dar pe alt post? Voi semna un ... (vezi toată discuția)