avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire autorizatie provizorie de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire autorizatie provizorie de circulatie

Buna ziua!

As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru prelungirea autorizatiei provizorie de circulatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 11:11, 7 August 2024
gaisiti informatiile necesare aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Am gasit si eu articolul de mai sus, dar se refera la obtinerea efectiva a autorizatiei provizorie de circulatie. Eu am deja o autorizatie pe care vreau sa o prelungesc inca o luna. Se depune acelasi dosar, mai platesc inca o data toate taxele alea #-o sau fac doar o cerere prin care solicit prelungirea autorizatiei pe care o detin?
daca ati fi citit cu atentie articolul respectiv ati fi observat ca:

"Aceasta perioada poate fi prelungita, totusi, pana la 90 de zile, dupa cum se specifica in actul normativ citat: “Vehiculului caruia i s-a acordat autorizatie de circulatie provizorie in conditiile prevazute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, in aceleasi conditii, mai multe autorizatii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu conditia achitarii tuturor taxelor si tarifelor legale necesare inmatricularii, inainte de eliberarea urmatoarei autorizatii”."
Cumva înţeleg întrebarea, am trecut şi eu peste. Nu aş zice că este vorba de o prelungire. Practic se urmează aceleaşi paşi, trebuie achitată o nouă autorizaţie provizorie şi se eliberează una nouă. Dar aceste autorizaţii cumulate pentru aceleiaşi autovehicul, într-adevăr nu pot depăşi cele 90 de zile. Dar încă o dată: nu este prelungire, se eliberează o nouă autorizaţie de circulaţie provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie provizorie de circulatie laur007 laur007 Buna ziua, as dori sa intreb daca ma poate lamuri cineva: este legal ca la Serviciul Inmatriculari auto Botosani, la solicitarea autorizatiei provizorii de ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)
Radiere respectiv inmatriculare auto nathann05 nathann05 Buna! Am vandut o masina in alt judet si nu am un ex. din contractul de vanzare cumparare. La doua zile am cumparat alta masina din alt judet. Am fost la ... (vezi toată discuția)