avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... jurisprudenta muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

jurisprudenta muncii

Bunaziua! Am inaintat o plingere privind un litigiu de munca (desfacere contract de munca abuziv indisciplinar) la judecatorie acum doua saptamini prin avocatul meu.Astazi am vorbit telefonic cu avocatul si mi-a spus ca avem primul termen in septembrie 2013!!!!!!.SE POATE ASA CEVA!.Avocatul a spus ca trebuie sa facem contestatie cu motivul: normal nu lucrez, am in intretinere doi minori plus doi parinti pensionari in virsta.Art.271 din Codul Muncii spune alceva! CE SE INTIMPLA,CE SA MAI CRED???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 31 Octombrie 2012
Domnule, nu este coruptie.
Instantele sunt aglomerate mult peste capacitatea lor, este lipsa acuta de personal fata de numarul urias de procese.
Incercati sa va gasiti un alt loc de munca, sa va vedeti de viata dvs, intre timp.

Termenul foarte lung este si in defavoarea patronilor (desi nu pare la prima vedere). Daca litigiul este de contestare a concedierii, iar dupa 2 ani de asteptat patronul pierde (cum se si intampla in majoritatea cazurilor), va trebui sa va plateasca salariile din urma.
Ori, daca sunt 2 ani, este mai rau pentru patron decat daca ar fi fost 3 luni.

Imi pare rau de dvs.,dar nu sunteti singurul in aceasta situatie.
_______________________________________________
Atentie totusi: litigiul dvs. nu are ce sa caute la judecatorie. Este de competenta TRIBUNALULUI.
Adica nu aveti ce sa cautati la o judecatorie de oras "mic unde se cunosc toti intre ei", trebuie sa ajungeti la tribunalul din resedinta judetului dvs.
Un cetatean din Slatina (de ex.), va contesta concedierea la Tribunalul Olt, nu la Judecatoria Slatina.
Asigurati-va ca actiunea este depusa unde trebuie, iar greseala cu judecatoria este doar greseala dvs. de exprimare, nu greseala avocatului la depunere.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
isgene

Prevederea citata de dvs nu se refera si la primul termen de judecata ... din cauza lipsei de magistrati si a volumului mare de activitae la unele instante se dau astfel de termene.. justitiabilul are la indemna aformularea unei cereri de preschimbare a termenului de judecata..
Multumesc de raspuns, este pertinent si pana la urma bun,dar mai am o intrebare.
''Daca ma angajez nu anulez litigiul de munca?''
Nu se anuleaza un litigiu , daca dvs va angajati in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen tribunal catula catula buna ziua vreau sa intreb si eu care este un termen maxim la tribunalul sector 6 buc civil pentru ca avocata mi-a spus ca este termenul prin oct 2013 o sa ma ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, dosarul si am primit termen in 10.12.2013. sunt revoltat! dorudoru dorudoru Sunt de-a dreptul dezamagit in tara in care traiesc. Azi:08.05.2012 am depus la tribunalul Litigii de munca Bucuresti sectia aVIII -a Conflicte de munca .Dosar ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca tribunalul sa dea urmatorul termen peste 11 luni? silviu_1111 silviu_1111 buna seara ,se poate face ceva ca urmatorul termen de judecata sa fie dat mai normal nu dupa 11 luni ,cum se poate asa ceva este incredibil . (vezi toată discuția)