avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită oug 119 / 2007
Discuție deschisă în Executare silită

oug 119 / 2007

Cu respect ma adresez si-mi formulez urmatoarea problema.
Am fost asociata intr-o firma cu profil "comert cu materiale...". Ulterior iesirii mele din societate, aceasta a intrat in incidenta bancara pentru neplata datoriilor comerciale.
O mare parte din contractele cu furnizorii au fost semnate de administrator sau de mine in perioada in care eram asociat, dar, desi furnizorii au fost instiintati de modificarea produsa in sociatate, acestia nu au luat nici-o masura de schimbare a contractelor comerciale sau a documentelor de garantere ( CEc, BO).
In prezent, ma aflu intr-o situatie foarte delicata si pe care nu o inteleg. M-am prezentat la instanta - judecatorie - in baza unei citatii ( OUG 119/2007), fara avocat, fara nimic - am considerat ca era vorba de o greseala. Am fost singura parte prezenta la prima ora, am cerut amanarea dosarului pentru studierea acestuia si eventual angajarea unui avocat. Judecatoarea insa, desi debitorul real si nici creditorul nu erau, mi-a refuzat dreptul la aparare si m-a judecat. Initial ma crezut pe vorbe ca nu sunt parte si a consemnat ceva de genul " exceptie...."
Dupa cateva ore apare la instanta si reprezentantul creditorului. Se redeschide dosarul si se da solutia urmatoare = someaza debitoarea sa plateasca debitul... in termen de ... Ce e de facut si ce mi se poate intampla. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: didib , utilizator 22:27, 2 Februarie 2009
dvs ca debitoare aveti calea unei cereri in anulare. dar din ce relatati mi se pare foarte important sa angajati un avocat care sa stie ce si cum sa invoce. dupa parerea mea, faptul ca nu ati fost reprezentata de avocat a avut un rol important in solutia data de instanta.

Av. Julia Watkins
Iertati-mi stangacia, dar "un rol important" ar fi negativ pentru mine, sau...?
Iertati-ma, dar am uitat sa va multumesc. Apreciez ca-mi acordati o particica din timpul dumneavoastra!
Cand am zis un rol important m-am referit la faptul ca dvs neavand cunostinte juridice nu ati stiut ce exceptii sa invocati si ce aparari sa pregatiti.
Din cate am inteles din relatarea dvs, exista niste mari dubii asupra legalitatii solutiei date de instanta. Este posibil ca nici instanta sa nu fi inteles exact speta.
Creditoarea a fost reprezentata de avocat?
In orice caz, indiferent de modul in care intelegeti sa actionati, calea de atac pt ordonanta in baza oug 119/2007 este cererea (actiunea) in anulare.

Av. Watkins
Da, craditorul a fost reprezentat de juristul acestuia, dar nu a fost prezent la momentul in care eu am cerut amanarea, ci ulterior a redeschis dosarul. Nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa stau toata ziua acolo pana cand apare fiecare parte, pe rand.
Va multumesc inca o data!
O seara placuta si daca veti crede de cuvinta ca, pe viitor, mai ma puteti indruma cu ceva, apreciez cu multa multumire.

Alte discuții în legătură

Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare uzufruct viager aditza_mxm aditza_mxm buna ziua. ma confrunt cu o problema, si nefiind in tara i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. acum 2 ani bunica mi-a facut contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)