aditza_mxm a scris:
la inceput totul a fost bine, am luat-o la noi timp de 6 luni, apoi s-a intors in tara . ea are doi baieti, care s-au mutat in proprietate cu ea si au inceput sa ma ameninte, sa-mi ceara bani pentru a nu anula procesul. am incetat de un an de zile orice legatura cu ei, bunica fiind influientata de ei. astazi am aflat ca au deschis un proces de anulare a contractului de vanzare cumparare
Din cele de mai sus, înţeleg că bunica a solicitat nu anularea, ci rezoluţiunea contractului pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere.
Dacă e aşa, sub acest aspect nu prea aveţi şanse. Întreţinerea trebuie prestată zi de zi şi, în principiu, la domiciliul creditorului obligaţiei (adică, al întreţinutei). Or, faptul că timp de un an de zile nu aţi prestat întreţinerea o îndreptăţeşte pe întreţinută să ceară desfiinţarea contractului, cu consecinţa revenirii imobilului în patrimoniul ei.
Tot ceea ce aţi putea face ar fi ca în calea de atac să invocaţi eventualele aspecte legate de procedura citării şi să obţineţi casarea şi retrimiterea dosarului la instanţa de fond. Iar acolo, rămîne cum spuneam mai sus: slabe şanse de a obţine cîştig de cauză. Mai precis, nu slabe, ci nule (cu excepţia cazului în care prin contractul încheiat s-a prevăzut că întreţinerea se va presta la domiciliul dumneavoastră şi că bunica înţelege să-şi stabilească şi ea domiciliul acolo, situaţie în care părăsirea domiciliului unde urma să fie prestată întreţinerea nu vă este imputabilă, lipsa prestării întreţinerii - mai precis, imposibilitaea prestării - fiind provocată de fapta întreţinutei).