avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare uzufruct viager

buna ziua. ma confrunt cu o problema, si nefiind in tara i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. acum 2 ani bunica mi-a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager. i-am achitat jumatatedin suma la care a fost estimata proprietatea , iar cealalta jumatate am precizat in contract ca o voi folosi pentru intretinerea ei , refacerea proprietatii, alimente si medicamente. la inceput totul a fost bine, am luat-o la noi timp de 6 luni, apoi s-a intors in tara . ea are doi baieti, care s-au mutat in proprietate cu ea siau inceput sa ma ameninte, sa-mi ceara bani pentru a nu anula procesul. am incetat de un an de zile orice legatura cu ei, bunica fiind influientata de ei. astazi am aflat ca au deschis un proces de anulare a contractului de vanzare cumparare , au fost deja patru termene la care eu nu m-am prezentat pentru ca nu am stiut . mentionez ca adresa pe care au fost trimise citatiile este a bunicii mele, pentru ca acolo am locuit de mic. as vrea sa stiu ce pot sa fac acum , eu fiind in afara tarii, daca se poate judeca sau da o sentinta in lipsa mea ?? va multumesc
Anuntati instanta ca ati aflat de proces abia la data de , si imprejurarea prin care ati aflat de acel proces.Indicati adresa unde puteti fi citat. Invocati reaua credinta a reclamantilor care au indicat o adresa invalida.Puteti trimite cererea si pe mai, sua fax, cu indicarea numarului de dosar. Verificati pe portalul instantei numele dvs. si indetificati nr. de dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
avvalentina, utilizator
buna seara, va multumesc pentru sfat, deja am verificat dosarul pe un site, si din ce scrie acolo deja am fost citat si public, dar , neavand cunostinta de inceperea procesului nu am verificat niciodata sa vad daca sunt citat. tot de pe acel site am vazut ca data ultimului proces a fost in luna noiembrie 2013 si in decembrie la solutionare scrie: cerere admisa. este posibil ca aceasta sa fie decizia finala? nu stiu ce inseamna cerere admisa..este posibil sa fie cererea de anulare a contractului? nu ar trebui sa scrie totusi daca a fost finalizat procesul? la starea procesului scrie fond , si-mi arata ca ultima modificare la dosar a fost facuta in ianuarie 2014. va rog , daca ma puteti lamuri cumva, eu am luat deja legatura cu un avocat , dar mi s-a spus ca pana luni , cand va ajunge la tribunal nu-mi poate da nici un raspuns ...va multumesc !!
aditza_mxm a scris:

la inceput totul a fost bine, am luat-o la noi timp de 6 luni, apoi s-a intors in tara . ea are doi baieti, care s-au mutat in proprietate cu ea si au inceput sa ma ameninte, sa-mi ceara bani pentru a nu anula procesul. am incetat de un an de zile orice legatura cu ei, bunica fiind influientata de ei. astazi am aflat ca au deschis un proces de anulare a contractului de vanzare cumparare

Din cele de mai sus, înţeleg că bunica a solicitat nu anularea, ci rezoluţiunea contractului pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere.

Dacă e aşa, sub acest aspect nu prea aveţi şanse. Întreţinerea trebuie prestată zi de zi şi, în principiu, la domiciliul creditorului obligaţiei (adică, al întreţinutei). Or, faptul că timp de un an de zile nu aţi prestat întreţinerea o îndreptăţeşte pe întreţinută să ceară desfiinţarea contractului, cu consecinţa revenirii imobilului în patrimoniul ei.

Tot ceea ce aţi putea face ar fi ca în calea de atac să invocaţi eventualele aspecte legate de procedura citării şi să obţineţi casarea şi retrimiterea dosarului la instanţa de fond. Iar acolo, rămîne cum spuneam mai sus: slabe şanse de a obţine cîştig de cauză. Mai precis, nu slabe, ci nule (cu excepţia cazului în care prin contractul încheiat s-a prevăzut că întreţinerea se va presta la domiciliul dumneavoastră şi că bunica înţelege să-şi stabilească şi ea domiciliul acolo, situaţie în care părăsirea domiciliului unde urma să fie prestată întreţinerea nu vă este imputabilă, lipsa prestării întreţinerii - mai precis, imposibilitaea prestării - fiind provocată de fapta întreţinutei).
desi am motive intemeiate pentru care am intrerupt legatura cu ea, dovezi si martori ca am fost amenintat si presat sa trimit bani baietilor ei, situatia in care se afla este una foarte dificila, ea fiind obligata sa i-mi deschida proces, pe mine sincer in momentul de fata ma intereseaza cum i-mi pot recupera banii pe care i-am dat sub semnatura ei pe contract , plus toate cheltuielile pe care le-am suportat la intocmirea acestui contract. este posibil sa pierd acesti bani daca s-a incheiat procesul?? adica pe mine nu ma intereseaza proprietatea , pot renunta la contract , dar vreau sa-mi recuperez banii. ma puteti sfatui va rog , cum as putea sa actionez in acest scop? va multumesc
i-mi puteti da va rog un model pentru o cerere precum ca nu mi s-a adus la cunostinta ca am fost citat intr-un proces de catre reclamant desi aveam domiciliul in aceeasi proprietate , eu avand resedinta in afara tarii de cativa ani? mentionez ca eu nu ma aflu in tara momentan , procesul abia s-a incheiat si am inteles ca pot face recurs pentru ca nu am stiut de el. am inteles ca se poate trimite prin fax aceasta cerere , dar nu stiu cum si unde!! va multumesc !

Alte discuții în legătură

Contract intretinere mihai09 mihai09 am dobandit nuda proprietate dintr-un apartament cu titlu de intretinere. intretinuta trasnmitatoare este in viata. eu as dori sa vand nuda proprietate. in ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de intretinere ARRazvan ARRazvan Buna domnilor, vin in fata dvs. cu o problema legata de bunica mea. Avand in vedere ca sunteti o comunitate activa si nu ma costa nimic, inainte sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Executare contract intretinere eleena eleena Cu respect va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: mama mea a facut un contract de intretinere cu nepoata ei. Ulterior nepoata a intrat in probleme ... (vezi toată discuția)