eu.ro.lex a scris:
Pentru a evita posibile complicatii in viitor, ar fi bine ca vechiul contract sa-l anulati.Mergeti unde l-ati incheiat si cereti anularea lui.
În ce temei să ceară anularea contractului acolo unde l-au încheiat? Cine să pronunţe anularea contractului? Notarul? Are el această cădere? Anularea o poate pronunţa (constata, pe cea absolută) doar instanţa şi doar pe motive de nulitate, nu pentru că părţile ar vrea să preîntîmpine o situaţie viitoare.
Contractul a fost rezoluţionat, din cîte înţeleg eu, prin voinţa părţilor. Imobilul transmis în schimbul întreţinerii a reintrat în patrimoniul întreţinutei, după care s-a încheiat un nou contract de întreţinere.
Dacă întreţinătoarea din primul contract a încheiat ulterior un act prin care îşi diminuează patrimoniul în scopul fraudării drepturilor creditorilor săi, actul poate fi revocat pe calea acţiunii pauliene. Sigur, aici se va putea invoca de către părţile din act caracterul intuitu personae al întreţinerii, s-ar putea invoca rezoluţiunea actului iniţial datorită neîndeplinirii de către acea nepoată a obligaţiei de întreţinere. Va fi un proces în care cunoştinţele unui avocat vor fi indispensabile. Bineînţeles, dacă se va ajunge acolo.