avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare contract intretinere

Cu respect va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: mama mea a facut un contract de intretinere cu nepoata ei. Ulterior nepoata a intrat in probleme legale/comerciale pe care aceasta ni le-a adus la cunostiinta mie si mamei mele.
In urma celor aflate mama a luat decizia de a-mi transfera contractul pe numele meu.
S-a facut un nou contract de intretinere cu toate cele trei parti prezente prin care eu am devenit intretinatoarea si mama a acceptat sa fie intretinuta de mine.
Ce se poate intampla cu contractul, in cazul in care fosta intretinatoare va avea cu adevarat probleme. Va putea fi anulat / executat.
Multumesc mult.
Cu stima,
Eleena

Cel mai recent răspuns: eleena , utilizator 20:26, 30 Ianuarie 2009
Pentru a evita posibile complicatii in viitor, ar fi bine ca vechiul contract sa-l anulati.Mergeti unde l-ati incheiat si cereti anularea lui.
eu.ro.lex a scris:

Pentru a evita posibile complicatii in viitor, ar fi bine ca vechiul contract sa-l anulati.Mergeti unde l-ati incheiat si cereti anularea lui.


În ce temei să ceară anularea contractului acolo unde l-au încheiat? Cine să pronunţe anularea contractului? Notarul? Are el această cădere? Anularea o poate pronunţa (constata, pe cea absolută) doar instanţa şi doar pe motive de nulitate, nu pentru că părţile ar vrea să preîntîmpine o situaţie viitoare.

Contractul a fost rezoluţionat, din cîte înţeleg eu, prin voinţa părţilor. Imobilul transmis în schimbul întreţinerii a reintrat în patrimoniul întreţinutei, după care s-a încheiat un nou contract de întreţinere.

Dacă întreţinătoarea din primul contract a încheiat ulterior un act prin care îşi diminuează patrimoniul în scopul fraudării drepturilor creditorilor săi, actul poate fi revocat pe calea acţiunii pauliene. Sigur, aici se va putea invoca de către părţile din act caracterul intuitu personae al întreţinerii, s-ar putea invoca rezoluţiunea actului iniţial datorită neîndeplinirii de către acea nepoată a obligaţiei de întreţinere. Va fi un proces în care cunoştinţele unui avocat vor fi indispensabile. Bineînţeles, dacă se va ajunge acolo.

nu am inteles daca primul contract a fost rezolutionat.Daca nu,prin instanta se poate cere rezolutiunea lui ,pentru neindeplinirea obligatiilor asumate in contract. Exista posibilitatea an ularii noului contract ,daca se constata ca vechiul contract a fost rezolutionat pentru a se frauda patrimoniul nepoatei.
Cu respect salut interesul in a ma ajuta si voi incerca sa fiu mai explicita.
Primul contract a fost facut intre mama mea ( intretinuta ) si nepoata sa ( intretinatoare).
Ulterior, fara a se ajunge la instanta, am mers toate trei (mama, eu si nepoata) la un notar unde s-a redactat un nou contract de intretinere prin care eu devin noua intretinatoare pentru intretinuta - mama mea, iar nepoata renunta definitiv la tot.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de intretinere Laur68 Laur68 se poate rezilia contractul de intretinere prin notariat, cu acordul ambelor parti? sau este nevoie ca intretinutul sa apeleze la instanta judecatoreasca? eu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare uzufruct viager aditza_mxm aditza_mxm buna ziua. ma confrunt cu o problema, si nefiind in tara i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. acum 2 ani bunica mi-a facut contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Oug 119 / 2007 didib didib Cu respect ma adresez si-mi formulez urmatoarea problema. Am fost asociata intr-o firma cu profil \\\\\\\"comert cu materiale...\\\\\\\". Ulterior iesirii ... (vezi toată discuția)