avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Un angajat mi-a adus concediu medical de pe data de 15 octombrie pana pe 25 octombrie 2012. eu am voie sa il dau afara in aceasta perioada, avand in vedere ca el avea demisia semnata cu data de 17 octombrie 2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 30 Octombrie 2012
In acest caz dar daca, pot deveni incidente prevederile art.49 alin.6 C.mun.
freeelis a scris:

Mariralu a scris:

... Cum pe de alta parte , in caz de concediere, preavizul este un drept al angajatului, la care acesta poate renunta.
...

Si cum ramane cu art.38 C.mun.?

Am avut caz concret, la concediere, angajatul a renuntat la 10 zile din preaviz, soc. a fost de acord, la control nu au fost probleme.

Pe de alta parte , aveti dreptate la demisie e clar reglementat acest lucru , de art. 81 alin. 7, la concediere nu exista o astfel de reglementare.

Practica nu constituie izvor de drept .. daca dvs ati avut n astfel de caz, asta nu inseamna ca este o regula general valabila, atata timp cat art.38 C.mun. prevede nulitatea oriceri intelegeri prin care angajatul renunta la un drept al sau ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz mai mic de 20 de zile lucratoare Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, un angajat poate cere incetarea contractului de munca cu un preaviz mai mic de 20 de zile in cazul in care si angajatorul este de accord? ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)