avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Succesiune la mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Succesiune la mediator

daca am proces in instanta pt o succesiune,nu mai pot apela la un mediator,este mai usor?care este rolul mediatorului?va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 08:52, 11 Noiembrie 2012
va multumesc
Cereti instantei permisiunea sa va retrageti pentru a apela la mediere in vederea impartirii terenului, iar apoi cu acordul de mediere obtinut( de la mediator) il depuneti in instanta pentru a obtine o hotarare pe baza lui.
unmoeglich a scris:

Cereti instantei permisiunea sa va retrageti pentru a apela la mediere ...

Despre ce permisiune vorbiti? De cand are instanta competenta de a da sau nu permisiunea de a se apela la mediere?
Daca inca nu s-a incheiat un contract de mediere se cere instantei o amanare pentru solutionarea litigiului pe calea medierii. Daca deja s-a incheiat un contract de mediere si pana la termenul de judecata nu s-a incheiat un acord se va cere suspendarea cauzei conform art. 62 din Legea 192/2006.
Este alegerea partilor daca vor sa solutioneze litigiul in mod elegant, confidential, in sedinta privata si fara impunerea unei solutii de catre instanta, prin procedura medierii. Nici instanta si nici altcineva nu are competenta de a aproba sau respinge aceasta decizie a partilor.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Traian Danceanu, Consilier juridic
Alo ! D-le mediator, atentie la ton ! Mai ales ca sunteti si mediator! Permisiunea de care vorbesc=a cere instantei o amanare, etc. etc. As putea si eu sa va intreb de ce sa cer daca tot am dreptul? Dar as fi de-a dreptul caraghioasa......

Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)
Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)