avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretul aproape dublu la apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretul aproape dublu la apa

daca pe scara noastra exista doua ap fara apometre si lunar sunt pierderi foarte mari la apa este normal ca sa platim m cub de apa aproape dublu?daca nu unde pot face o sesizare pentru a se rezolva problema ca doamna administrator nu ne lamureste referitor la aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:50, 30 Octombrie 2012
Buna ziua!
Unul dintre apartamentele fara apometre este al d-voastra?
Daca da, cred ca singura solutie este sa va montati unele, asa veti plati propriul consum (macar teoretic).
Ideea e urmatoarea: sa zicem ca sunt 10 apartamente, 8 cu apometre si 2 fara. Cele 8 platesc in conformitate cu consumul afisat de apometru, iar administratorul nu le poate imputa in plus, pt ca ei isi pot dovedi consumul.
Mai raman ceilalti 2 + pierderile. Administratorul nu stie cat a consumat fiecare dintre cei 2 si cat e pierderea din retea, asa ca tot ce poate face este sa imparta diferenta ramasa fata de consumul celor 8 cu apometre celorlalti 2, care nu pot masura exact cat consuma, asa ca se incarca si cu pierderile.
In momentul in care toata lumea are apometre, pierderile in retea se impart la toti locatarii si asa pierderile mari sunt mai observabile: poate trebuie schimbata o conducta........sau aveti un vecin care isi construieste piscina in sufragerie........:D

Daca nu e asta situatia, iar d-voastra aveti unul dintre apartamentele cu apometre, atunci "e ceva putred in Danemarca"......
oricum, nu imi dau seama cum sa platiti metrul cub dublu, platiti la pret normal, numai ca mai multi metri cubi decat consumati, nu?
[EDIT = sters comentariu fara valoare in discutie]
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
elga50, moderator
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei.
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de actuvitatea asocatiei si au acces,la cerere la orice document al acesteia

In consecinta contactati presedintele de asociatie si solicitati clarificarea procedurii de impunere costuri consum apa
2-Mai exista varianta ca in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata a intretinerii sa formulati contestatie la presedintele de asociatie care detine obligatia ,in temeiul disp art 12 A d) din HG nr 1588/2007 sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)
incarcarea listei de intretinerea la bloc andreyu andreyu Locuiesc intr-un apartament ,iar administratorul de bloc ne adauga la lista de intretinere cate 8-10 metri cubi de apa calda pe motiv ca vine factura mare si ... (vezi toată discuția)
Suntem furati de administratorul de bloc?- 10 lei metru cub de apa calda ? dorudoru dorudoru Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari .PLATIM APA CALDA CU 10 LEI METRUL CUB ! --DESI METRUL CUB DE APA CALDA COSTA IN JUR DE 7 LEI. Administartorul blocului in ... (vezi toată discuția)