avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suntem furati de administratorul de bloc?- 10 lei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suntem furati de administratorul de bloc?- 10 lei metru cub de apa calda ?

Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari .PLATIM APA CALDA CU 10 LEI METRUL CUB ! --DESI METRUL CUB DE APA CALDA COSTA IN JUR DE 7 LEI.
Administartorul blocului in care locuiesc -- Sustine ca: Ciftrele citite de el La apometrele de la intrarea in bloc - nu corespund cu cifrele date de locatari- Adica cele dupa apometrele de la intrare sunt mult mai mari decit cele adunate ale tuturor apartamentelor. Astfel ca sunt mari pierderi. Sau facut controale in apartemente. Si sa gasit ca: La uni propietari nu functioneaza aceste apometre, ADMINISTRATORUL -- CU DE LA SINE PUTERE A DECIS CA TOTI PROPIETARI DE APARTAMENTE SA ACOPERIM , DIFERENTA DE BANI-- ASTFEL CA IN LOC SA PLATESC CIT AM CONSUMAT- SI SA PLATESC 7 LEI ,PENTRU METRUL CUB DE APA CALDA -- PLATESC 10 LEI PENTRU METRU CUB DE APA CALDA .., ESTE NORMAL ASA CEVA ?
Si inca ceva ! In acte administrator este fiul celui ce se ocupa de administratie. Pe omul angajat cu acte nu l-am vazut niciodata timp de 2 ani, pe la administratia blocului - Dar in schimb tatal sau face legea . ESTE SAU NU ESTE NORMAL ?

Cu stima
1.Administratorul nu va fura.

Apa calda nu are un pret fix, dar......
In blocuri exista pierderi de apa si chiar furturi de apa.
Felul in care se impart aceste diferente intre consumul din factura si consumul declarat de locatari se stabileste in comitetul executiv. Aveti comitet executiv?

Administratorul a impartit costul facturii la consumul declarat de catre proprietari, practic a impartit pierderea de apa in functie de consum ceea ce este, dupa parerea mea, un pic incorect. Asa a iesit un pret mai mare pe mc, practic a inclus si pierderile de apa in consum.
Daca le separa pe o alta coloana ajungeati sa platiti la apa cam aceeasi valoare pe care ati platit-o pe o singura coloana. Doua coloane - consum si pierdere de apa - o coloana - numai consum incluzand si pierderile.

Pierderile de apa se impart dupa una din aceste modalitati:
- cota-parte indiviza;
- numar persoane;
- consum;
- numar apartamente
sau o combinatie proportionala intre doua sau mai multe modalitati.

2. problema cu persoana administratorului...nu prea e in ordine. Comitetul executiv poate sa corecteze aceasta situatie, angajandu-l pe actualul administrator.

Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai scrieti cu majuscule. Se poate interpreta ca va rastiti la noi!:stunned:
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
elga50, moderator
Adam Grecu a scris:

Asa se intampla cand porniti ditamai hardughia de CT de bloc pentu a satisface numai prop. a 2-3 apt. La ce v-ati asteptat?

@elga50... cred ca trebuie sters si acest mesaj, avand in vedere ca la-ati sters pe cel postat de @oxigen. de fapt pentu dansul a fost acest mesaj!

La un bloc nou termoizolat(10cm) complet cu ferestre termopan triple cu nu stiu ce gaz intre ele pt o mai buna izolare termica..., cu instalatii, retele si CT ultimul racnet pt care am dat la niveul preturilor din Galati 1250euro/mp...M-am asteptata sa platesc iarna 3mil la intretinere nu vara(pt 2 camere)! Nu considerati ca asa era normal?
doar nu e vina mea ca investitorul tine pretul ridicat si nici nu inchiriaza apartamentele desi sta cu ele gata de aproape 2 ani...
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
ContSters170999, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Desfiintare apometre nicusofia nicusofia Va rog sa ma ajutati.... intr-un bloc in care pana luna aceasta toti proprietarii au avut apometre atat la apa calda cat si la apa rece, s-a hotarat de catre ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)