avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acord vecini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acord vecini

Buna ziua, vreau sa deschid o firma cu sediul social si punct de lucru intr-un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte. Va rog sa-mi spuneti daca am nevoie de acordul vecinilor directi pentru acest lucru si legea in care este mentionat acest lucru. Mentionez ca spatiul comercial are aceasta destinatie din constructia blocului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: racheru , utilizator 12:22, 30 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua Racheru,
daca in actele de proprietate asupra spatiului este specificat in clar ca este "spatiu comercial", nu va mai trebuie acordul vecinilor. Cand depuneti dosarul la Registru, subliniati in actul de proprietate sintagma "spatiu comercial", ca sa fie vazut usor.

Nu mai e nevoie de acordul vecinilor pentru ca se intelege ca ei stiu deja ca acolo se lucreaza cu publicul, de vreme ce spatiul este comercial. Puteti fi sigura de ceea ce zic, am depus dosare de acest fel.

O zi buna!

Benefit Consult
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Acordul asociatiei il obtin am vb deja acolo, problema este cu un vecin rau voitor, vreau sa deschid un fel cofetarie cu maxim 20 de locuri, spun un fel de cofetarie pentru ca nu stiu daca pot vinde si cafea sau bere pe codul caen de cofetarie si as vrea totusi daca vine un parinte cu copilul, sa poata sa stea linistit la masa copilul sa-si manance prajitura iar parintele sa bea o cafea sau o bere. Localul va fi de nefumatori pentru ca in primul rand eu nu fumez si nici nu prea suport fumul de tigare iar in al doilea rand nu vreau sa se transforme localul intr-o carciuma ordinara unde vin toti betivii si pleaca pe 4 carari. Voi izola corespunzator localul asfel incat sa nu razbata nici un zgomot de la mine la vecini chiar nu vreau sa deranjez pe nimeni ptr ca nici mie nu mi-ar placea sa fiu deranjat.
In art. 42 din Legea 230/2007 scrie ca pentru schimbarea destinatiei initiale se cere acordul vecinilor si al asociatiei, dar in cazul de fata spatiul respectiv este din constructia blocului spatiu comercial, deci in mod normal nu ar fi nevoie de acest acord. Va rog sa ma corectati daca cresesc.
Va multumesc.

P.S. Rog un moderator sa mute topicul la sectiunea corespunzatoare, Multumesc.
annyea a scris:

Buna ziua Racheru,
daca in actele de proprietate asupra spatiului este specificat in clar ca este "spatiu comercial", nu va mai trebuie acordul vecinilor. Cand depuneti dosarul la Registru, subliniati in actul de proprietate sintagma "spatiu comercial", ca sa fie vazut usor.

O zi buna!

Este specificat clar "spatiu comercial" in actul de proprietate (contractul de vanzare-cumparare de cand am dobandit spatiul). Asa ma gandeam si eu ca nu mai este nevoie de acel acord, dar as dori sa aflu si legea in care este mentionat acest lucru (daca totusi imi vor cere de la registrul comertului acordul vecinilor sa pot sa le mentionez art de lege si sa-i conving sa nu mai ceara)
Va multumesc.
Nu-mi aduc aminte acum unde e specificat, pentru ca stiu informatia asta de cativa ani.
Incerc sa imi amintesc si, daca e, va voi spune aici.
Totusi, nu cred ca trebuie sa va faceti griji pentru cei de la Registru, nu cred sa dati peste cineva care sa va ceara acel acord.
Ca un sfat, cautati un referent de la ghiseu ONRC mai vechi, care sa aiba experienta, si in mod sigur nu aveti probleme.

Benefit Consult
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului pentru stabilire sediu ovyboldy ovyboldy vreau sa-mi fac un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat, si pentru asta, am nevoie de acordul vecinilor direct afectati ( cei care imi sunt vecini, perete ... (vezi toată discuția)
Semnaturi vecini spatiu comercial atruinea atruinea Buna seara, Vreau sa inchiriez un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte.Acest spatiu a fost conceput pentru asa ceva,nefiind un apartament ... (vezi toată discuția)
Pot da drumul unei covrigarii fara semnatura vecinului de deasupra barbuceanur barbuceanur Buna ziua Vreau sa mi deschid o covrigarie la parterul unui bloc dar am cateva probleme.Propietarul de la etajul 1 varsta 60-70 nu vrea sa mi dea semnatura ... (vezi toată discuția)