am si eu o intrebare.Am fost studenta la o facultate de stat timp de 4 ani la zi pana in vara si am luat licenta.sunt insarcinata in 7 luni copilul urmand sa se nasca in luna decembrie.mai beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului tinand cont k nu lucrez(nu am lucrat niciodata) si nici nu sunt inscrisa la master?va multumesc
Din pacate, nu puteti beneficia de indemnizatie, intrucat nu aveti 12 luni succesive.
Cele 12 luni prevazute la alin. (1) - OUG 111/2010 pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele: frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
1. Dupa absolvire nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire?
2. Daca da, atunci acea perioada de 60 de zile este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, plus ca in perioada de somaj indemnizat puteti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC.
as mai avea o intrebare..am o prietena ce urmeaza sa nasca(tot dupa ce a terminat facultatea in decursului acestui an) la sfarsitul acestei luni.si ea a terminat tot facultate de stat fara intreruperi dar ea in timpul facultatii a lucrat cateva luni dupa terminarea facultatii depunandu-si dosarul de somaj.o afecteaza cumva faptul ca a lucrat in vederea primirii indemnizatii pentru cresterea copilului? va multumesc mult