avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intocmire CCM la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intocmire CCM la nivel de unitate

Imi poate spune cineva in competenta cui intra intocmirea CCM-ului la nivel de unitate? Adica, concret, stiu ca se intocmeste in urma negocierii dintre angajator si salariati, insa ma intereseaza cine ar avea cunostintele necesare de legislatie sa intocmeasca un astfel de CCM. Spun aceasta, intrucat avem clienti care apeleaza la noi (suntem firma de contabilitate) sa le intocmim CCM urile, iar eu personal nu stiu sa il intocmesc de la cap la coada si consider ca nu am cunostintele necesare sa fac asa ceva. Asa ca, as vrea sa ii indrum spre cineva care le poate oferi consultanta si ii poate chiar ajuta sa "incropeasca" un CCM la nivel de unitate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 30 Octombrie 2012
Cineva de la Resurse Umane sau un avocat specializat pe dreptul muncii.
Modele de CCM gasiti si pe acest site.
Nu aveti nevoie de stiinta, fiindca aveti modele. Este de competenta reprezentantului angajatilor sau sindicatului angajatilor, dupa caz, si a reprezentatilor angajatorului, directori sau mandatarii acestora

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
justice123, utilizator
Multumesc pt informatii! Intr-adevar, modele sunt, insa as fi vrut sa fie facut "ca la carte", personalizat si adaptat specificului unitatii, iar din moment ce administratorul societatii nu isi gaseste timp sa personalizeze acest CCM sub indrumarea mea, ma gandeam sa il trimit la cineva unde sa plateasca pentru aceste servicii si sa fie facute mai bine decat le-as fi facut eu. Multumesc frumos!
Choar daca nu exista un text de lege sa prevada in sarcina cui revine inticmirea ccm-ului, cred ca este bine ca la intocmirea unui astfel de ccm sa participe si o persoana cu pregatire juridica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Ce documente contine dosarul pentru inregistrarea unui ccm la nivel de unitate la itm? Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente ar trebui sa depun la itm pentru a-mi fi inregistrat contractul colectiv de munca la nivel de unitate? ... (vezi toată discuția)
Ccm pt unitate claudiaP claudiaP Buna ziua, Va rog sa ma jutati cu modele necesare in vederea inregistrarii CCM la nivel de unitate. dovada convocării părÑilor îndreptăÑite să ... (vezi toată discuția)