avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie sportiva

Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap.
Sa o luam cu inceputul:
Am infiintat o echipa de fotbal si am inscris-o la AJF. Cateva persoane s-au oferit sa faca sponsorizari dar au spus ca vor sa le faca in regula, cu acte. Atunci am inceput sa caut modalitatea cea mai simpla de a intra in legalitate, daca pot spune asa... Din ce am citit cel mai simplu pare a fi o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Si aici m-am blocat. Pasii pentru a infiinta asociatia sportiva fara personalitate juridica sunt aceeasi cu a infiinta un ong? Adica cu rezervare nume, caziere la membrii fondatori, etc.? Sau trebuiesc facute doar stampila, contul bancar pentru patrimoniu, actul constitutiv care trebuie depus la directia judeteana de sport si tineret si alte cateva documente? Aici am nelamuririle. Eu as dori sa implic si primaria ca membru fondator... sau se poate ca primaria sa fie singurul membru? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
catalinban, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:06, 3 Aprilie 2025
Decat sa va chinuiti atata cu aceste asociatii sportive (ca forma de organizare), mai bine faceti un club sportiv (pe baza og 26 din 2000, actualizata).
Puteti obtine chiar fonduri nerambursabile din bugetul local pentru O.N.G.-uri,pe baza de concurs de proiecte, în baza Legii 350 / 2005.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
george_neagu a scris:

Decat sa va chinuiti atata cu aceste asociatii sportive (ca forma de organizare), mai bine faceti un club sportiv (pe baza og 26 din 2000, actualizata).
Puteti obtine chiar fonduri nerambursabile din bugetul local pentru O.N.G.-uri,pe baza de concurs de proiecte, în baza Legii 350 / 2005.

Va multumesc pentru raspuns! Am consultat cateva persoane din lumea fotbalului si la fel m-au indrumat, sa fac club sportiv putand beneficia de aceste fonduri nerambursabile... multumesc inca odata!
Consiliul local poate fi membru fondator al unui club sportiv de drept public fara scop lucrativ? Ceilalti 2 membri fondatori pot fi persoane fizice sau trebuie doar persoane juridice? Multumesc anticipat!
Pot fi membrii fondatori persoane fizice si juridice.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva sau club sportiv biancarenata biancarenata Buna ziua, Suntem un grup de părinți care dorim să atragem sponsorizări, și redirecționarea celor 2 % din venit pentru o echipa de handbal ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal pe club sportiv. bob02008 bob02008 Buna ziua. Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal. Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten. Ex: ... (vezi toată discuția)